Gjeldsregisteret er endelig her!

By Kirkerotta - 00:19

Nå er det lenge siden jeg har blogget, men nå greide jeg ikke å være stille noe mer. For jeg må jo skrive om gjeldsregisteret som ble innført 1. juli 2019.

Jeg har i utgangspunktet vært litt skeptisk. Men nå som jeg har logget inn og sjekket, så ser jeg jo at dette er en gavepakke til alle som ikke har økonisk kontroll!

For å sjekke din gjeld kan du logge inn på med Bank ID :

https://www.gjeldsregisteret.com/ (Evry)
https://www.norskgjeld.no/ (Finans Norge)


Når man logger inn skal man få oversikt over alle forbrukslån og kredittkort (All usikret gjeld). Studielån og huslån vil derfor ikke dukke opp her.

På kredittkort ser man kredittgrensen, hva saldo er per i dag både rentebærende og ikke rentebærende, nominell rente, terminomkostninger, medlånetaker.

På forbrukslån ser man opprinnelig lånebeløp i stede for kredittgrense.

Veldig oversiktlig og fint!

Ofte kan det være vanskelig å få oversikt over f.eks rente  på ulike lån hvis man har mange kreditorer.
Så etter min mening er dette veldig bra!
Full oversikt med andre ord.

Jeg fant også ut at jeg har en kredittgrense på 30 000 kr hos Bank Norwegian som står ubrukt. Var ikke klar over dette, så den skal jeg få slettet!

Dessverre har ikke alle kreditorer oppdatert tallene sine, så registreret er ikke helt up to date enda. Men regner med, og håper at alt er på plass snart!

Mange er sikkert bekymret for at dette vil skape problemer når de skal søke lån. Jeg tenker som så at  dette vil gjøre at søke prosessen enklere, og at søknadsprosessen antakeligvis går mye raskere!
I tillegg vil det ikke være mulig å lure systemet ved å oppgi feil informasjon når man søker om lån!

Har du sjekket din økonomi og har tallene dine (hvis du har noen) blitt registrert enda?

Update:
Logga meg på BankNorwegian og fant ingenting der at jeg har noe tilgjengelig kredittgrense. Så her er det nok rapportert inn feil. 

 • Share:

You Might Also Like

2 kommentarer

 1. Så hyggelig at du blogger igjen! Har også sjekket gjelda mi. De har som du sier ikke fått innrapportert fra alle kortselskaper ennå, så jeg fant ikke alt. Er enig i at dette må bli veldig nyttig for den som ikke har full oversikt, men vil ha det. Håper det går bra med deg, og at du følger planene dine! Leser gjerne mer fra deg, du tar opp ting som er verdt å tenke over! Klem!

  SvarSlett
 2. Så koselig at det er noen som titter innom her. Nå har alle mine gjeldsposter kommet inn ser det ut som. Veldig greit å ha full oversikt, spesielt over rentene, for det er ikke alltid den kommer tydelig frem på fakturaene fra kreditor.

  Det går bra med meg, er ikke helt der jeg vil være økonomisk, men jeg jobber fremdeles hardt med saken! ;)

  Håper jeg kan blogge litt oftere fremover.

  SvarSlett