Kjemper

By Kirkerotta - 04:27

Jeg har prøvd å skrive flere ganger, men jeg ender alltid opp med å ikke poste

Det er tungt å innse at jeg har havnet bakpå igjen. Etter alt det positive som skjedde etter jeg startet bloggen, til igjen å sitte her med masse SKIT som må ryddes opp i.

Hvorfor har jeg havnet bakpå igjen?

Økte barnehageutgifter, mindre inntekter fra firmaet mitt, reperasjoner på bilen, og for lite kontroll.

Jeg har greid å holde alle nedbetalingsplanene mine, men har havnet bakpå  med andre regninger.

Ikke en god følelse. Depresjonen min har økt.
Lengre og lengre mellom hver gang jeg åpnet posten.
Men nå har jeg tatt i et tak og skal få kontroll igjen.

Mannen har fått innvilget penger til barnepass, så da får vi inn nesten 3500 kr ekstra i mnd. Det dekker inn minuset vi har hatt hver mnd. i høst/vinter.
Så nå må jeg bare se fremover igjen. Noe positivt skjer, og jeg må bare klamre meg til det lille håpet at det vil løse seg til slutt! • Share:

You Might Also Like

21 kommentarer

 1. Så leit å høre! Du har vært veldig flink i året som har gått, så dette er bare et midlertidig tilbakeskritt er jeg sikker på.

  Du har tidligere fått mange tilbakemeldinger på budsjettet ditt.
  Med nye 3500 inn pr mnd bør dette gå bra.

  I tillegg ville jeg solgt bilen og prøvd å klare meg med kollektivt fram til sommeren og tatt en ny vurdering da. Og angående firmaet: Ta bare de jobbene som er godt betalt og som i tillegg dekker dine transportutgifter (taxi + buss/tog).

  Når du er kommet til sommerferien kan du jo se om vil kjøpe en bil og gå tilbake til dagens ordning. Bare husk å ta med utgifter til bilreparasjoner...

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for tilbakemeldingen. Jeg tror det kommer til å gå lettere fremover.

   Slett
 2. Synes du er kjempeflink! Kjenner meg igjen...det går opp og ned..med det meste. Men husk å klappe deg på skulderen og vær stolt over det du har klart å få til!! Ikkje vær redd for å søke hjelp når det gjelder depresjon, noen å snakke med kanskje? Ingen kan klare alt aleine. Og du, det blir bedre...garantert :-) Klem fra Inger...

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg burde nok søke hjelp for depresjonen min. Det er slitsomt å ikke ha noen å lette tankene mine til.
   Det holder meg nede, og jeg merker at det er tungt å både ta vare på hjem, økonomi og arbeid når man er langt nede.

   Slett
 3. Anbefaler deg å høre på Dave Ramsey så ofte du kan. Podcast med daglige sendinger.
  Han ville sagt: "Sell the car!"
  Du vil bli kvitt 50 000 i gjeld, og over 2000 kr i månedlige avdrag! Det ville gjort underverker for din økonomi. Lykke til videre!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jobber med saken. Har bare en del ting som må fikses på bilen før den kan selges....

   Slett
 4. Beklager altså, men nå må jeg være litt "slem". Jeg har lest bloggen din "lenge" og husker i hvert fall godt innlegget ditt fra oktober angående budsjettet ditt der du fikk mange gode råd og tips. For meg så virker det ikke som du legger hele deg i dette for å få det til å gå opp.. Du har jo vært i samme situasjon ganske lenge nå og da må du bare innse, enn så trist og vanskelig det er, at du ikke gjør dette riktig. Noe går feil her, ellers så hadde du ikke sitti etter snart 6 måneder (siden budsjett-innlegget) og enda ikke ser noe ende på noe.. For eksempel så står det på din slagplan: 2. Betale ned på saken som har gitt betalingsanmerkning (Gjenstående 5900 kr per februar 2015. Gjenstår 8126 kr per 10.09.2014) Du har jo flere ganger skrevet om at du har vært heldig å finne mat på kiwi til mer enn den summen så denne burde du jo ha klart å egentlig betale ned på 6 mnd. Du har greid å betale ned 2226 kr som igjen blir 445 kr i mnd. Ved at du har funnet mat og fått kontanter i matbutikken for langt over den summen, hvorfor har du ikke greid/prioritert å betale ned denne? Nei, jeg synes selvfølgelig synd i deg, men noe i meg sier at du ikke legger sjela i dette og da kommer du til å ha det sånn resten av livet dessverre.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har ikke fått kontanter på Kiwi. Etter endringer i reglene får man ikke lengre penger.
   Jeg sliter med en depresjon som holder på å spise meg opp. Jeg har hatt en del uforutsette utgifter i høst, som har gjort at pengene ikke har rukket til.

   Når man sliter psykisk er det ikke så lett, og nei jeg kommer ikke til å ha det sånn resten av livet. Jeg kommer til å komme ut av det, men det kommer til å ta tid.

   Syns det er synd at du må sparke meg når jeg allerede ligger nede.

   Slett
  2. Nei, du har ikke fått penger fra kiwi, men du har jo fått mat så da burde du jo omprioritert litt på matbudsjettet? Ikke meningen å sparke deg når du ligger nede, men jeg må si det at jeg synes mange av de andre her syr veldig puter under armene på deg og heier på deg uten å være realister.

   Slett
  3. Men du eller noen andre her vet hvordan de siste mnd. mine har sett ut. Vi har ikke levd noe luksusliv siden sist hvis det er det du tror. Hvordan tror du egentlig det er å gå flere tusen kr i minus når man er på stramt budsjett? En gang har jeg gjort et stort funn på Kiwi, og jeg fant en del i høst, men det har faktisk ikke vært så mye å hente der som du kanskje tror. Og det er ikke alt man finner som direkte på budsjettet. Å finne 30 pakker med kjeks f.eks hjelper ikke veldig mye på budsjettet til en familie på fire!
   Og jeg har vært uten bil mye i høst og også nå etter jul, så da har jeg ikke hatt mulighet for å finne så mye på Kiwi heller.

   Skulle ønske det var så enkelt at jeg kunne kun leve på Kiwi. Mine funn denne uka, 2 pakker Fjordland middag. Hjelper ikke så innmari på budsjettet det altså!

   Slett
  4. Nei, jeg må jo som alle andre bare lese det du skriver og du skrev 25 januar: Jeg endte med 4000 kr som jeg kunne handle for, så nå har vi masse mat her hjemme! Føltes nesten som å vinne i Lotto!.. Det er bare derfor jeg ikke får det helt til å henge på greip.

   Slett
  5. Ja, det er det eneste så store funnet jeg har gjort. Og det var fantastisk! Men i januar/februar har jeg også hatt bilen på reperasjon, og har brukt mer enn det på å få den fikset og Eu-kontrollert. Så da har jeg jo vært like langt....

   Slett
 5. Mulig dette er en klisje, men mye sant i den. "Ett skritt frem" og "to tilbake", det er der du er nå. Med de 3500,- du får inn ekstra neste mnd. Så er du på vei "ett skritt frem" igjen! Skjønner deg godt at motivasjonen svikter når man hele tiden skal ha fokus på noe så energisugende som dårlig økonomi, noen ganger har man bare lyst og glemme alt annet og leve "som alle andre". Derfor er det kjempebra at du til tross for nedtur har klart og holde betalingsavtalene dine! Syntes forøvrig at vedkommende som kommenterte over her var veldig svart/hvitt i uttalelsene sine, du har tross alt en hel familie og drifte, noe som gjør det med prioritering av penger mye vanskeligere en om man bare hadde hatt seg selv og tenke på. Stå på, vi er mange som heier på deg og ønsker dere alt godt!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for støtten. Setter stor pris på det.

   Slett
 6. Så flott at mannen din har fått innvilget støtte til barnepass det vil nok gjøre underverker :) 3500 kr er mye når man sliter slik som dere gjør. Du er så nær ved å få snøballen til å begynne å rulle. Tror når den tipper kanten vil du finne motivasjonen igjen og verden vil føles som en bedre plass å være. Du har vært ufatgelig sterk, bare hold ut litt til :)

  Nå som du har værr så flink så lenge, har du prøvd å tatt en ny ringerunde til kreditorene dine? Kanskje de ser litt annerledes på saken nå?

  Håper det skjer masse positivt i livet og med økonomien din utover våren. Det trenger du!!!!

  SvarSlett
 7. Kjære Kirkerotta,
  du er nærme, hold ut. Kan hende du ikke kjenner det når du føler deg deprimert.
  Kan du snakke litt med fastlegen din om hvor tungt du kjenner dagene dine der? Få hjelp før du synker for langt ned, man får ikke noen ekstrapoeng ved å vente til man har kjørt seg selv i kjelleren.
  Kan være det er din mentale helse som er din største utfordring nå, får du hjelp her så kan det være du takler disse små og store motgangene enda bedre.
  Setter utrolig pris på bloggen din -håper du fortsetter med å finne styrke i tilbakemeldingene.

  Du inspirerer meg, og jeg heier på deg :-)

  SvarSlett
 8. Hei kirkerotta :)
  Kjempebra med de 3500 i støtte!!
  Bruk det for alt det er verdt. Så vel for ikke så lenge siden at du har flere krav som er så små at med en slik støtte bør absolutt snøballen begynne å rulle. Ikke rot bort denne muligheten.

  Jeg er enig med anonym rett over, får du noe hjelp for depresjonen din? Du har hatt det tøft lenge nå, og vi har vel innledningsvis sagt at bedre økonomi kan gjøre det psykiske lettere. Men etter såpass lang tid tror jeg kanskje depresjonen kan stå i veien for å kunne ta de skikkelig effektfulle økonomiske valgene. Fullt forståelig at det krever for mye av deg nå. Håper du kan få litt hjelp med depresjonen, det vil nok kunne være et viktig steg nå. Ikke vær redd for å be om hjelp! Det viser styrke å kunne be om hjelp når det trengs.

  Masse lykke til videre, spent på oppdateringer om at de 3500 kr pr mnd får snøballen til å sette fart! :)

  SvarSlett
 9. Har ikke fått med meg dette innlegget, men sier som andre; få hjelp! Sleit selv med alvorlig depresjon i 8 år før jeg innså alvoret og dro til fastlegen. Han henviste meg videre og jeg kom meg endelig ut av depresjonshelvete :)

  Det er klart at når hodet ikke har det bra, så påvirker det både valg og håndtering av situasjoner, men med riktig hjelp så vil det gå bra! :) dersom du kjenner noen som jobber med/er over gjennomsnittet interessrt i økonomi, så be om hjelp! Så kan dere sette dere ned sammen og gå skikkelig gjennom økonomien og få lagt en fremgangsplan med en med "friske" øyne. Kanskje den personen har noen tips eller oppdager noe som kan endres på for å hjelpe økonomien? :) ønsker deg masse lykke til <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Kirkerotta har fått veldug mange gode råd på omtrent alle sine tidligere innlegg. Så det er nok ikke kunnskapen som mangler, men gjennomføringsevnen. Og det skyldes antagelig depresjon. Da er det helt sikkert umulig å skulle gjennomføre de mest effektive tiltakene for bedre økonomi, som å flytte, ikke ha bil, legge ned firma osv. De store grepene er gjerne ubehagelig og tøffe selv for de som ikke er deprimerte, så kanskje må de psykiske bedres først.

   Men, forhåpentligvis vil de grepene kirkerotta allerede har tatt være nok til å holde hodet over vannet frem til det psykiske blir bedre :)

   Slett
  2. Tusen takk for din støtte. Ja, det er vanskelig å ta tak i livet sitt når man sliter. Merker at selv små dagligdagse ting som det å gjøre husarbeid blir tungt og vanskelig. Jeg sliter med både å ta beslutninger og hukommelsen, og begge deler er jo ganske uheldig i forhold til økonomien.

   Jeg må nok se å komme meg til legen å få tatt tak i dette, har nok pågått alt for lenge...

   Slett
 10. Så fint å høre fra deg igjen! Jeg skjønner at alt du har å bære sliter og tynger deg. Det som er fint nå, er at mannen din er i gang med et opplegg gjennom NAV og dermed kommer seg ut av huset og kanskje får det bedre. Dere har fått mer å rutte med i måneden som kan rett opp det dere har havnet bakpå med og gi litt pusterom. Du er i gang med prosessen med å selge bilen som også vil gi et økonomisk pusterom. Selv om du er for psykisk sliten til å ta svære grep som flytting eller bytte til bedre betalt jobb så er du på riktig vei!! Behold motet, vær stolt av hva du har oppnådd, se fram mot lysere tider og skaff deg hjelp for å takle tunge tanker!

  Sender deg en stor klem og et klapp på skuldra!

  SvarSlett