Hva har egentlig endret seg?

By Kirkerotta - 10:01

Jeg begynte å tenke litt over det, hva som egentlig har forandret seg siden i høst når alt var på sitt mørkeste.
Og jeg tenkte jeg skulle ta en liten oppsummering, for på tross av at ting ikke går helt på skinner så har jeg endret en god del i økonomien min.


 1. Jeg handler ikke lengre på kreditt. 
  Tidligere pleide jeg å betale minstebeløpet på kredittkortet mitt, og så på slutten av mnd. måtte jeg ta ut penger kontant for å ha penger til mat. Alle kredittkortene mine hadde nådt limiten, og gjerne litt over.
  Nå eier jeg ikke et kredittkort, kun vanlig VISA kort. Mannen har også klippet sine kort nå. Og jeg håper at jeg en gang langt der fremme er kvitt kredittkortgjelden. Før kjøpte jeg ofte ting på nettet på kreditt, noe småtteri fra Ebay, litt pizza fra Just-eat et par ganger i uka. Veldig dyre uvaner!

 2. Jeg har et matbudsjett
  Skal innrømme at matbudsjettet kan være vanskelig å holde. Men med konvoluttmetoden går det så mye bedre. Tidligere satte jeg aldri av penger til mat på egen konto, og vi endte ofte med å holde igjen for mye penger til mat, og kjøpe det vi hadde lyst på. På slutten av mnd. var det som regel tomt for penger, og vi måtte pante flasker for å få mat.
  Nå planlegger jeg sånn at jeg har nok penger til mat satt av frem til neste gang vi får lønn. Deilig å vite at man ikke går tom på slutten av mnd.

 3. Jeg åpner posten min.
  Dette punktet burde egentlig stått øverst, for det er roten til mye vondt. Men nå åpner jeg all post, legger alle regninger på et sted og det er enkelt å holde oversikt. Ingen flere overraskelser.
  I dag når jeg skulle hente posten kom jeg til tom postkasse. Deilig! Tidligere hentet jeg posten en gang i mnd. fordi jeg visste jeg ikke hadde penger til å betale med. Og den vonde følelsen i magen når man har en fullstappet postkasse med inkassovarlser, purringer og det som verre er, ja... det suger.
  Den tid er heldigvis forbi!

 4. Jeg prøver å kutte kostnader
  Jeg prøver å kutte der jeg kan, som f.eks å kvitte oss med kabel-tv. Vi sparer rundt 500 kr i mnd. som vi før betalte til Get, og så sparer vi også NRK-lisensen.
 5. Prøver å selge ting vi ikke lengre bruker.
  Det er utrolig hvor mye rart som ligger rundt om i leiligheten som har litt verdi, og som kan selges. Jeg har solgt en del på Facebook fordi jeg da slipper å betale penger til Finn.no for annonse. Men finn.no er jo veldig effektivt da, så det hender jeg annonserer der også.
  Har solgt både barneklær, jakker som har blitt for små, spillkonsoller osv osv. Alle elver små blir en stor å!

 6. Kjøpe eller arve brukte klær og utstyr
  Det å ha barn er ikke gratis, og jeg er så utrolig takknemelig for at jeg har fått arvet mye klær fra venner og kjente. Jeg har også kjøpt en del brukt.
  Gi bort på finn.no er genialt, har skaffet meg mye fint derfra. Selvsagt er det mye ræl, men innimellom er det skikkelig ting som gis bort!
 7. Betaler regningene mine
  Jeg prøver i alle fall å betale alt jeg kan. Det er ikke enkelt når man går med 3000 i minus hver mnd. men jeg passer på å betale de viktige tingene først. Og prøver å opprettholde alle betalingsavtalene mine. So far so good.
  Jeg har jo betalt regninger før også, men når man ikke åpner posten blir det fort kaotisk og man mister oversikt. Nå har jeg oversikt, og vet godt hva jeg har betalt og ikke betalt. 

 • Share:

You Might Also Like

6 kommentarer

 1. Du er flink, og du bør være stolt over hvor langt du er kommet! Selvsagt er det alltid masse rom for forbedringer, men jeg synest du er utrolig flink som er så godt i gang med å snu din situasjon!
  Lykke til videre!

  SvarSlett
 2. Jeg synes også du er utrolig flink! Er titt og ofte innom bloggen din. Fikk mitt første barn i november selv, og heeeeeei hvilket pengesluk det er med barn!! Håper du får en lys vår og sommer :-) klemmer

  SvarSlett
 3. Synes du har vært kjempe flink jeg! Du har kanskje ikke kommet så langt i nedbetalingene, men det viktigste er jo at du får oversikt!

  SvarSlett
 4. Du er dyktig! Stå på!

  SvarSlett
 5. Veldig bra dette!! Kontroll er jo første steg på veien til å bli kvitt gjelden :)

  SvarSlett
 6. Jeg heier på deg Kirkerotta, du gjør de rette stegene. Vær stolt av deg sjøl, og hent inspirasjon til å fortsette jobbinga. You go girl! :-)

  SvarSlett