Sliter med struktur og planlegging.

By Kirkerotta - 09:39

Syns det er så innmari tungt for tiden å få ting til å "gli" igjen. Spesielt dette med handlingen.
Skulle jo bruke konvoluttmetoden, men så har det bare blitt rot og surr, og vi har handla ofte, og budsjettet er overskredet.

Sliter sånn med å få planlagt måltider og handlet inn. Kommer hjem fra jobben, drit sliten og vil bare ha noe raskt å spise. Ikke bra for lommeboka og heller ikke bra for vekta mi.
Dårlig samvittighet ovenfor ungene for vi spise så dårlig mat. Og eldste er så kresen, så uansett hva jeg lager så vil hun ikke ha.
I det siste har hun levd på pølse, pizza og brødskiver. (Fordi hun rett og slett ikke vil ha noe annet som jeg har laget)

Når jeg får litt bedre råd kunne jeg tenkt meg å prøve sånn matkasse, tror det ville vært perfekt å få en plan, og også slippe å handle inn ingredienser selv.
Og så får man litt bedre kvalitet på råvarene og man blir tvunget til å prøve noe nytt.
Noen som har erfaring med disse matkassene?


  • Share:

You Might Also Like

1 kommentarer

  1. Hei!
    Man skal være jo veldig forsiktig med å påpeke hvordan andre "burde" gjøre ting,- men jeg har fulgt bloggen din en stund og da jeg leste dette fikk jeg lyst til å komme med etpar små innspill.

    -Om kresne barn: Jeg har jobbet i barnehage og kan trøste deg med at det ofte tar lang tid før barn tør å smake på noe nytt, og enda lengre tid før de innrømmer at de faktisk liker den nye maten. Det må serveres mange ganger. Du kan si til dem at de må prøve å smake, men de trenger ikke spise opp, og det er helt greit om de ikke liker det de har smakt på. Så lager man ikke noe stort nummer ut av det om de ikke spiser, men man skryter av dem og sier at "nå var du jammen modig, og så hyggelig at du ville smake", når de faktisk gjør det. Så kan det hjelpe om du prøver å engasjere din kresne datter på kjøkkenet. Gi henne noen enkle oppgaver, som å røre i pannekakerøren eller raspe gulrøttene og eplene til råkost, vaske/skrubbe poteter, trille ut rundstykker etc. Gjør det til noe hyggelig å lage mat sammen. Gjør det enkelt, og ikke bry deg om at det kan bli litt søl. Evt kan du også spørre henne hva hun har lyst på til middag, gjør henne medansvarlig i den grad alderen hennes tilsier er fornuftig. Barn som deltar på kjøkkenet, glemmer fort at de "ikke liker" det de er med på å tilberede.

    -Det er ikke gitt at konvoluttmetoden fungerer for alle. Om man bare har et visst antall kroner å handle for hver uke går man kanskje glipp av å kunne slå til på et virkelig bra tilbud på en vare man virkelig kunne ha glede av å ha på lager i fryseren/kjøleskapet/spiskammeret, og storhandle da.
    Det kreves kanskje et lite økonomisk løft å gjøre storhandling, men med et velfylt spiskammers har man alltid noe i huset man kan lage mat av. Og da slipper du alt stresset med å planlegge ukemeny. Du kan konsentrere deg om å planlegge middag for de nærmeste par dagene av det du har på lager som passer inn for tilfellet, hva dere har tid til, om været er kaldt eller varmt, kanskje du kan lage opp middag for flere dager og evt fryse ned hvis du har god tid en helg,- (se tv3.no for Hellstrøms oppskrifter, der er det mye bra).

    -Kjenne prisene på alle dagligvarer du trenger er viktig. Samle alle kvitteringene dine over en periode på to-tre måneder for å se hva dere bruker mye av og få oversikt over hva det koster rundt omkring. Lag deg en liten prisbok hvor du noterer hva ting koster og hvor du har kjøpt det. Hvis du handler "på tvers" av butikkene og bare kjøper dine varer der de er billigst, er det mye penger å spare. Det er også lettere å vite når det dukker opp et skikkelig bra tilbud du burde slå til på. Så er det bare å fylle matlageret. Og husk at det er kiloprisen, ikke enhetsprisen, som teller.

    -Du sier at når du får bedre råd kunne du tenke deg å prøve matkasse. Det fine med ordningen er at du får maten levert på døren og du slipper å legge opp menyen selv. Men baksiden ved det er at du betaler noen andre dyrt for å gjøre en jobb du like gjerne kunne gjort selv, og maten får en uforholdsmessig høy kilopris. Pluss at du må uansett tilberede den selv.

    Ønsker deg alt godt,- vennlig hilsen "dobbeltarbeidende" husmor.

    SvarSlett