Bør man være åpen om økonomiske problemer?

By Kirkerotta - 03:53

Dette er et innlegg som er litt vanskelig å skrive, men tenker det er ganske viktig likevel.

Jeg har jo valgt å være åpen om mine økonomiske problemer, og det har stort sett ført til positive ting. Jeg har fått hjelp fra både arbeidsgiver og folk som kjenner meg via internett, vi har arvet masse klær når vi hadde det som verst og ja, veldig mye positivt som har kommet ut av det.

Men, samtidig har jeg nå brent meg litt på det. Jeg var som dere kanskje husker åpen med barnehagen om utfordringene vi hadde. Der jeg fortalte om både økonomien og litt om bakgrunnen til utfordringene våre.
Og det endte med at vi ble meldt til barnevernet!

Så jeg kommer til å være veldig restriktiv fremover, og kommer helt klart aldri til å åpne meg igjen for barnehagen/skole osv.

Syns hele situasjonen er for jævlig. Vi har vært igjennom både hjemmebesøk og masse møter, og barnevernet har heldigvis sagt at de ser at vi er flotte foreldre, at vi vil det beste for barna og at de ikke har noen bekymring.

Skal det virkelig være sånn at man ikke skal kunne fortelle om slike ting, i frykt for at man skal bli meldt til barnevernet?

  • Share:

You Might Also Like

2 kommentarer

  1. Kan skjønne at det er ubehagelig at barnehagen sendte bekymringsmelding til barnevernet. Men det er samtidig deres plikt om de er bekymret for om barna ikke skulle ha det bra. Husker du skrev noe om at du måtte sende med tørre rundstykker som niste til barna og at barnehagen hadde reagert på det. Da kan det kanskje være sånne småting i tillegg til at du har fortalt om dårlig økonomi som gjorde at barnehagen ønsket at noen kunne sjekke at barna hadde det bra og om dere som familie kunne være kandidater til og få litt hjelp. Skjønner jo at du blir redd for og informere om situasjonen i og med at du er fått en negativ erfaring med og gjøre nettopp dette, men håper det ikke gjør at du ikke føler du kan være åpen om din situasjon. Tror det vil gangne dere mer en det vil være negativt. Uansett heier jeg på dere, håper snøballen vil rulle fort etterhvert��

    SvarSlett
  2. hei. Så fin blogg du har, viser sammenhengen mellom følelser og økonomi, det går virkelig hånd i hånd noen ganger.
    Jeg er helt for åpenhet om økonomi, men det virkelr so mdet fortsatt er tabu dagens samfunn. det snakkes mer om sex og private temaer enn hva man tjener eller hvordan økonomien egentlig står til. Ser ut som dere har endret livet deres og virkelig jobber hardt for å få ned gjeld. Stå på! det tar tid, men målet er økonomisk frihet, og det skal bli godt! følger deg fremover:)-Henriette, www.thriftyinnorway.no

    SvarSlett