Budsjett

By Kirkerotta - 04:25Her er en kjapp oversikt. Litt usikker om jeg glemte noe i farta. 

Har holdt firmaet mitt utenfor. Jeg har heller ikke satt opp alle regningene jeg ikke er ajour med her.
Men når jeg er ajour så vil bildet være sånn ca. sånn her.

Treningsposten vil bli kraftig redusert fra nyttår. Å melde meg inn på SATS er det dummeste jeg har gjort. (Eller en av de dummeste tingene jeg har gjort!) 
 • Share:

You Might Also Like

32 kommentarer

 1. Der ja.. da skal jeg se om jeg kan komme med hvordan jeg ser på det.

  Det blir jo litt feil i et budsjett å ikke regne med inntekten fra firmaet ditt for det er jo da måneder som må se anderledes ut enn dette. Hvorfor regner du ikke denne inntekten med?

  Er mannen din ung ufør? Eller hadde han ikke jobbet så mye tidligere? Jeg selv var
  sykemeldt en periode og fikk da utbetalt "vesentlig mer" enn 14000,- i mnd. Da regner jeg med at du ligger på en gjennomsnittlønn på utbetalt 20000,- på din faste jobb. Hvis han da er ung ufør, kanskje det er mer man kan søke om, boligstønad, barnetillegg, hjelpestønad for deg hvis du må ta deg av alt i huset hvis han er så syk osv?

  Husleien deres var jo veldig høy da.. Har dere vurdert å flytte? Kanskje gå ned et soverom så barna kan sove på samme rom noen år nå når de er små? Og med 1000 kr i
  måneden i strøm, er da det slik at dere har måttet opprette eget strømabonnement? Kanskje finne en leilighet hvor strøm er med i prisen for å slippe den kostnaden? Ellers da de vanlige rådene som skru av lys, sparepærer, koble fra apparater som ikke er i bruk osv.

  I forrige innlegg så kom du med en kostnad på nedbet av gjeld med 9662 og nå 11515. Hva er da det mellomlegget på 1850 kr? Det er jo ganske mye penger. Er det da din manns gjeld slik at dere på noe har separat økonomi eller er det feks studielån? Og da er jeg enig med hun som kommenterte tidligere at kanskje du burde sjekke med lånekassen. Ser på sidene nå at man kan jo både få betutsettelse, rentefritak og sletting av gjeld (feks hvis din mann har blitt ufør).

  Bensin var forsåvidt greit, men kanskje kollektivt kunne være bedre så slipper du de 800 i bompenger?

  Barnehage, hvis din mann er kun "litt syk" kanskje dere kunne vurdert å bare ha barna der i en halvdagsplass for begge to? Og nå vet jeg jo ikke hvor dere bor, men det er jo noen barnehager i Oslo som tilbyr noe som heter gratis kjernetid og da vil straks kostnaden
  gå ned til ca 2600,-

  Trening 900? Har dere begge to medlemskap? Det dyreste på Sats som jeg fant var 700,- Kanskje da evnt din mann har vært medlem lenge nok til å si opp allerede?

  Også sjekket jeg sidene til HM, der har de bukser i størrelse 48 til 100 kr, ikke 100 du da tydeligvis har, men det er jo "billig"

  Også MÅ du få mannen din til å slutte med røykingen og hjelpe deg mer med dette, for du kan ikke stå helt alene i dette sånn som det virker som du gjør nå. Nå vet jeg jo ikke hvordan syk han er, men han bør ihvertfall slutte med røyk.. For matbudsjettet deres på 5000 blir altså da halvert pga at han sitter med røyken i munnen.

  Puh, det var det jeg hadde.

  SvarSlett
 2. Grunnen til at jeg ikke har tatt firmaet med her er at det varier sånn fra mnd til mnd. Dessuten er det mange utgifter knyttet til det å ha firma. Nå fremover er det ikke så mye inntekt derfra, så derfor tok jeg ikke det med i denne omgangen.

  Mannen går på AAP.

  Har vurdert å flytte ja. Har vært på visning på et hus langt ut på landet som kostet 8000 kr, men da fant vi ut at jeg ville bruke tilsvarende mer på transport. Så da gikk det opp i opp.
  Men jeg titter daglig etter steder å leie, så håper det dukker opp noe rimeligere snart.

  Studielånet har jeg allerede utsatt og får nå ikke mer betalingsutsettelse så det er ikke mulig.

  Mannen min har noe gjeld ja, og så er studielånet tatt med der også.

  Joda, jeg har vurdert kollektivt og jeg har også reist kollektivt i perioder. Men jeg sparer utrolig mye tid på å kjøre. Så derfor har det blitt sånn at jeg kjører.

  Det er ikke aktuelt at barna er hjemme dessverre. Vi bor utenfor Oslo, og det er ikke mulig å ha barna deltid der de går nå.

  Ja, vi har medlemskap begge to. Han har på et billigsenter, så han skal frysemedlemskapet sitt.

  Oj, da skal jeg sjekke HM, visste ikke at de hadde så billige bukser der.

  Heldigvis går det ikke mye penger til røyk, han røyker kun en 20 pk i uka. Men det blir jo 400 kr i mnd da, så enig at det bør kuttes helt.

  Takk for at du tok deg tid til å kommentere.

  SvarSlett
  Svar
  1. Altså hovedgrunnen til at barna ikke kan være deltid i barnehagen er pga mannens sykdom.

   Slett
  2. Han kan trene men ikke ta seg av barn?
   Og røyking er jo alltid bra for helsa...

   Slett
  3. Hvorfor har du ingen kommentar til hvorfor han kan trene, men ikke passe på barna deres?

   Slett
  4. Så ikke kommentaren før nå jeg.

   Jeg vil ikke utdype min manns sykdom noe mer. Og ja, han kan trene, men ikke ta seg av barna 100%.

   Slett
 3. Tenk så deilig den dagen du kan begynne å spare det meste av de pengene som går til gjeld :) jeg synes du er utrolig flink :) og tror at du snart får snøballen til å begynne å løsne. Du har kommet langt på ett år og bedre blir det nok om ett år til. Det vil hjelpe veldig på om mannen din klarer å prøve seg i tiltak på aap, for da vil han kunne søke om tilskudd til barnepass, noe som dekker en god slump av bhg regningen. Det har ingen betydning hvor stor prosent tiltaket er. Lykke til videre!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for et godt tips, det var jeg ikke klar over. :)

   Slett
 4. "Joda, jeg har vurdert kollektivt og jeg har også reist kollektivt i perioder. Men jeg sparer utrolig mye tid på å kjøre. Så derfor har det blitt sånn at jeg kjører. "

  Du har en mann som er hjemme, kan han ikke klare å hente eller levere i barnehage f.eks? Kanskje dette ikke er tiden i livet til å spare tid, du bør være opptatt av å spare penger nå. Selv om det krever noen kjipe løsninger, så vil det ikke være for alltid.

  SvarSlett
  Svar
  1. Pengebingen: Jeg er anonym som skrev det første lange innlegget og jeg sitter igjen med akkurat samme tanker som deg.. man vil litt, men ikke nok føler jeg litt her.. Men men, det er jo til syvende og sist deres valg, men jeg er helt enig med deg.. tror vi tenker nogenlunde samme tanker rundt dette.. det er noe som ikke riktig helt henger sammen her.. Jeg også stusses veldig på noen av de svarene som kom tilbake.

   Slett
  2. Men hvor mye sparer jeg egentlig? Jeg sparer 800 kr på bompenger, og jeg sparer kanskje 600 kr i bensin. Og så må jeg kjøpe mnd. kort. som koster 1160 kr.
   Da sparer jeg totalt ca 240 kr i mnd + slitasje på bilen selvsagt. DET er det faktisk ikke verdt!

   Jeg har små barn som trenger mammaen sin, og da er den lille timen vi får på ettermidagen gull verdt for meg, og ikke minst dem!
   Tror de fleste som har barn selv vil forstå dette.

   Hvilke svar er det du stusser på Anonym? Hvorfor ikke spørre direkte i stede for å sitte å stusse og spekulerer?


   Slett
  3. Jeg er Haugesund-beboer, en by som ikke er kjent for et godt kollektivtilbud i det hele tatt men har likevel levd uten bil i det hele tatt. Da sparer man mer enn bare drivstoff og bompenger, de tingene utgjør en heller liten del av det det koster å ha bil. Uten bil slipper å betale for forsikring, verdifall på bilen, verkstedregninger, parkering, renteutgifter/rentetap, årsavgift, olje og dekk. Nå er riktignok mine månedskort mye billigere enn de i Stor-Oslo (640,- dekker faktisk hele Rogaland) men regnet meg likevel frem til at jeg kan reise med veldig mye drosje for det jeg sparer på å ikke ha bil.

   Slett
  4. Ja, på en måte kunne jeg tenkt meg å kvitte meg med bilen, men da må jeg også legge ned firmaet mitt som jeg har brukt 4 år på å bygge opp. Og det har jeg ikke så lyst til.

   Slett
  5. Jeg skjønner godt at du ikke vil kvitte deg med et firma som du har bygget opp over mange år. Det er likevel ting jeg ville tenkt over.

   1) Inntekten fra firmaet er ikke stabilt nok for at du satte opp en personlig gjennomsnittsinntekt fra den.

   2) Det er risiko og utgifter forbundet med det å drive egen bedrift.

   3) Å drive firmaet gjør at du trenger bil med de kostnadene det innebærer. For at bedriften skal gi deg et personlig overskudd må bedriftens overskudd overstige bilkostnadene.

   4) Å drive en bedrift tar tid. Og tid er dyrebart.

   Du kjenner selvsagt bedre til firmaet enn noen som kommenterer her, og det er ikke, overhodet ikke, meningen å råde deg til å legge det ned. Det var bare en del momenter som jeg så utifra det som er skrevet i bloggen.

   Slett
 5. Mener du skrev en gang at du tjener 450000. Og at mannen din får utbetalt to ganger 5800,- eller noe sånt. Skatter du veldig mye? Mener dere burde hatt en mye høyere netto utbetaling.

  SvarSlett
 6. Først av alt: Jeg har 470 000kr i årslønn og jeg får ca 24 -25 000kr utbetalt. Så nei, kirkerotta skatter ikke unormalt høyt. Helt perfekt skattetrekk ser d ut som for meg.

  Så synes jeg at det er en fryktelig negativ tone fra dere anonym og pengebingen? Skjønner at dere vil hjelpe kirkerotta, men hva med og skrive i en mer positiv tone? Jeg har barn selv, og hva det angår bilen så skjønner jeg kirkerottas prioriteringer UTROLIG godt. Hvertfall når hun jobber så mye som hun gjør og hun får lite tid med barna. Nå vet ingen av oss hva som feiler mannen til kirkerotta, og for og sette det på spissen,så kan han i verste fall være alkoholiker med store psykiske problemer for alt vi vet? Og da er det ikke lett og f.eks la han være alene sammens med barna. Poenget er at vi må ikke uttale oss for hvor lite mannen bidrar og gjør når vi ikke aner hva som foregår hjemme hos dem.
  Synes kirkerotta gjør en utrolig fin jobb med økonomien, og du må bare kjempe,kjempe og KJEMPE!! Er sikker på at både anonym og pengebingen bare vil gi deg velmenede råd, men fra mitt ståsted synes jeg at disse kommentarene var skikkelig "oventil ned" holdning på. Skjerpings. Ikke spark folk som ligger langt nede selv om man har klart og komt seg opp på hesten selv. Husk at hverdagen uten småbarn er hundre ganger enklere til og få til og gå opp når en kun har seg selv og tenke på! Ingen som er avhengig av mammaen sin..og ikke et mammahjerte som verker for all den tiden hun er borte fra barna. Vær greie og gi litt positiv energi!! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Les gjennom resten av bloggen du, jeg har skrevet mye positivt til Kirkerotta ;)
   Klart hun er flink! Betyr ikke at det ikke er forbedringspotensiale. Hun vil jo helst ut av dette, og hvor mye man er villig til å ofre for å få det til har en klar sammenheng med hvor lang tide det tar. Så jeg føler egentlig ikke at det er slemt om vi pusher litt ekstra. Det er egentlig det motsatte av slemt. Å bare dulle og kose og klemme og ikke komme med tilbakemeldinger og kreative tanker rundt muligheter ville være mye mindre konstruktivt.

   Slett
  2. Det er greit nok, men å sette spørsmålstegn med min manns helse syns jeg var å gå over streken.

   Slett
  3. Etter at jeg ble beskylt for frekk og negativ tone så har jeg surret litt i arkivet. (At jeg er spesielt interessert kan sikkert noen spørre seg, men jobber med finans, og kjeder meg da jeg er sykemeldt pga prolaps og da ble dette et tidsfordriv fra sofaen)

   Til Line men også til deg

   Det er bare noen småting som jeg ikke greier å skjønne etter da over et år siden du begynte og det er vel det jeg (og kanskje pengebingen) refererer til.
   Det er noen utsagn som er tatt direkte fra deg og det er:
   "Første trengte jeg parkering, ble 80 kr. Så trengte jeg noe til oppdraget, 70 kr. Og så glemte jeg å spise, da ble det en bolle og en brus til 49 kr"
   "Parkering for eksempel, mye som går til småbeløpe. 20 her, 30 der"
   "Men jeg tjener godt på ekstrajobben min. Har mange oppdrag i november, og venter fremdeles inn penger. Har ikke regnet med noe av disse pengene i budsjettet, så dette blir ekstra som skal brukes til nedbetaling av gjeld"
   Og i år:
   2 april:"Ting hoper seg opp, regningsbunken blir større og større og mer uoversiktlig, inkassokravene har begynt å komme."
   16 april:"Regningsbunken blir bare større og større. Som jeg rett og slett ikke får betalt fordi jeg ikke har penger."
   20 mai: "Har ikke vært så flink å hente posten i det siste. Så i dag henta jeg en bunke med brev"
   12 juli: "Eneste kjipe var en tannlegetime jeg hadde glemt, og som jeg må betale for. 400 kr rett ut vinduet"
   19 juli: "Har vært i sommermodus, og pengene har flydd litt. Dårlig samvittighet, for jeg burde ha vært flinkere å følge matbudsjettet. Skal prøve konvoluttmetoden, vi må greie oss på 1000 kr i uka med mat."
   21 juli: "Sommerferien er over, og det er på tide å brette opp armene igjen. Derfor tyr jeg nok en gang til YNAB. Dessverre falt jeg litt av lasset, derfor starter jeg på ny frisk!"
   29 juli: "Syns det er så innmari tungt for tiden å få ting til å "gli" igjen. Spesielt dette med handlingen. Skulle jo bruke konvoluttmetoden, men så har det bare
   blitt rot og surr, og vi har handla ofte, og budsjettet er overskredet."
   26 sept:"Regnet på det i går og på den korte tiden jeg har sjekket dato på Kiwi varer så har jeg fått penger eller varer for rundt 5000 kr."
   (har redigert litt på kommentarene, men bare med noen ord så kommentaren ikke skulle bli for lang)
   Jeg ihvertfall reagerer på en ting som går igjen og igjen slik jeg greier å lese det og det jeg mener kanskje mangler litt er PLANLEGGING OG KONTROLL.

   Hun skriver jo selv, det blir mye småbeløp her og der, hvorfor ikke planlegge anderledes? Hun skriver også at hun tjener godt på ekstrajobben sin, hvorfor da ikke legge av de pengene til "tøffere" tider, hva går de pengene til? Eller går
   de pengene rett og slett til å holde enkeltmannsforetaket inntakt? Selv om det er en drøm, kanskje den drømmen må vike noen år? Når det ser ut for
   meg at budsjettet er "stabilt" med nedbetaling av gjeld på 10000 kr i måneden etter avtale med kreditorene? Du fikk jo også igjen 25000 kr på skatten.
   Hvorfor stopper ikke regningene å komme hvis du har lagd betavtale med kreditorne? Skulle vel ikke være noe uforutsett som kommer da hvis du ikke fortsetter å bruke penger og "lage" nye regninger? Matbudsjettet ser jo ikke ut til å holde nå selv etter et års innkjøring? Det bør jo ha blitt en vane nå etter et år? Nå har du jo også funnet mye mat på Kiwi og det burde jo hjelpe masse.
   Så jeg ser du vil, men du skrev jo senest 29 juli at du hadde falt litt av igjen. Hvis du ser på luksusfella-programmene så er det jo en grunn til at de setter
   opp et stramt budsjett og at dette MÅ holdes for en grunn. Men alt dette var ikke kritisk ment eller for å være slem mot deg. Jeg (og kanskje pengebingen)
   bare ser på det litt annerledes enn deg. Ville bare få deg til å åpne øynene enda mer, men det slo tydeligvis feil vei. Men ønsker deg hell og lykke videre på veien mot økonomisk frihet.

   Slett
  4. Jeg vil gjerne si meg enig med anonym finansperson, samtidig som jeg ser at det er viktig å huske at alle har sine behov. Selv har jeg hentet mye inspirasjon fra Early Retirement Extreme, skrevet av Jacob Lund Fisker. Hans betraktninger er som regel utrolig interessante, fordi de alltid utfordrer den "vedtatte sannhet". Og det er noe jeg synes går igjen mye hos personlig økonomi-blogger - en vilje til å gjøre tiltak frem til smertegrensen, og "da går det ikke lenger, det tror jeg de fleste vil forstå". Sannheten er at det ikke er til å forstå enn så lenge grunnen for atferden er "sånn må det bare være", f.eks. "når man bor her må man ha bil". Hvilken forskrift bestemmer at man må det? Ingen? Da sitter det i hodet. Viljen til fleksibilitet er det eneste som regulerer hvor mye penger man føler at man "må" bruke.

   Personlig ville jeg blitt veldig fristet til å ta veldig store grep i Kirkerottas situasjon - at når jeg først er i gang så ville jeg bare blitt mer og mer sulten. Jeg ville garantert flyttet fra en bolig som kostet så mye som 12000, og kvittet meg med det meste av unødvendige eiendeler i samme slengen. Dersom prisene er sammenlignbare i området, vurder å flytte et til et helt annet sted. Fleksibilitet er det som dikterer hvor fort og vellykket denne prosessen vil være.

   Slett
  5. Har også leste Early Retirement Extreme, veldig god bok!
   Har du lest den Kirkerotta? Kan absolutt anbefales :) Veldig inspirerende.
   Ja, kanskje den har noe med mine meninger å gjøre.
   Jeg hadde ikke klart å sitte i en slik situasjon over år uten å gjøre drastiske grep. Men som du sier anonym, alle har sine behov, og kanskje synes Kirkerotta at situasjonen er ok så lenge hodet er over vannet. Men i såfall er det ikke det hun gir uttrykk for i bloggen. Her har jeg inntrykk av at hun ikke trives med å ha det slik.

   Leste også en annen interessant bok, 7 habits of highly effective people tror jeg det var, om begrepet "må". Utrolig interessant å se hvor mye det brukes feil. I realiteten er det svært lite man "må". Forfatteren anbefaler å bytte ut "jeg må" til "jeg velger å"...det har en dramatisk effekt på mang en setning og tanke. Fleksibilitet er helt klart et poeng som du nevner. Vi må puste, må spise og vi må gå på do. Utover det så snakker vi strengt tatt "jeg velger å...". Det er også vanskeligere å få dårlige unnskyldninger til å høres lure ut om man bytter "jeg må...fordi..." med "jeg velger å...fordi...".

   Slett
  6. Kirkerotta: Jeg er faktisk uenig i at jeg stiller spsm ved din manns helse. Jeg stiller spørsmål ved om det er noe han kan gjøre for å bidra med den helsen han har. Han er en viktig brikke i dette, du skulle ikke måtte dra hele lasset alene. Samtidig kan det hende han kan være en ressurs på de rette tingene, så jeg synes ikke det er over kanten å utfordre til å tenke på hva han kan bidra med. Vi prøver å komme med kreative løsninger enda vi ikke kjenner hans helse, med tanken om at de aller fleste kan bidra med noe på et eller annet vis.

   Generelt prøver vel nesten alle her å komme med forslag til muligheter for innsparing for å hjelpe dere, og ja, vi kommer jo da innom muligheter som for deg er ubehagelige å tenke på, som å flytte, legge ned firma, klare seg uten bil eller evt stille mer krav til syk mann. Noen ganger er det som er mest ubehagelig å tenke på noe at det som kan ha størst effekt for å forbedre situasjonen. Så jeg føler vi gjør rett i å påpeke mulighetene, selv om det selvsagt ikke er dine foretrukne alternativer.

   Som nevnt i kommentar over har jeg, og noen flere, lest bøker/blogger av de som virkelig har valgt ekstreme løsninger som påvirker økonomien positivt, ex Early Retirement Extreme, og Mister Money Mustache. Det kan være mye inspirasjon å hente hos disse :) Sistnevnte er gratis blogg jeg absolutt anbefaler!

   Slett
  7. Her var det engasjement og har noen synspunkter. Og jeg legger svaret mitt her for jeg er så enig i det Pengebingen sier:"Noen ganger er det som er mest ubehagelig å tenke på noe at det som kan ha størst effekt for å forbedre situasjonen."
   Refererer til en annen her som jeg korter ned som jeg er også enig i. "Nå har du blitt litt defensiv og er mer opptatt av å høre på hvordan ting er skrevet, enn hva som er skrevet. Hvis du kan se det litt fra lesernes side, så leter vi etter POTENSIALET i situasjonen for å skape en ENDRING i positiv retning. Vi løfter litt på ting som er problematisk å diskutere. Noen av dine kommentarer(igjen kortet ned så det ikke skulle bli så langt):
   "Grunnen til at jeg ikke har tatt firmaet med her er at det varier sånn fra mnd til mnd. Dessuten er det mange utgifter knyttet til det å ha firma. Fremover er det ikke så mye inntekt, så derfor tok jeg ikke det med." Mens et annet sted sier du: "Jeg har ikke så mange utgifter med firma, så ser ikke noen grunn til at jeg bør legge det ned. Allerede der blir det jo selvmotsigelse, enten har du mye utgifter eller så har du lite? Jeg vet ikke noe om å drive firma, men kan dette være litt hvorfor du fremdeles er der du er? At du har en så stor forhåpning
   om at dette skal gå og at det er en så stor drøm, men at du ikke vil se sannheten i hvitøyet akkurat nå? Du kan fremdeles ha dette som en drøm og et fremtidshåp (og jeg skjønner det er veldig viktig for deg), men er det ikke viktigst nå å være realist? Du skriver også at det stjeler mye av tiden din, og du skriver i en annen kommentar: "Jeg har små barn som trenger mammaen sin, og da er den lille timen vi får på ettermidagen gull verdt for meg, og ikke minst dem." og: "Ja, på en måte kunne jeg tenkt meg å kvitte meg med bilen, men da må jeg også legge ned firmaet mitt som jeg har brukt 4 år på å bygge opp. Og det har jeg ikke så lyst til." Kanskje ved å legge ned firmaet for en periode og heller jobbe ekstra på 100%jobben din kunne gitt deg like stor inntekt, men samtidig bedre tid med barna da det er "lettere" å ha kun en jobb å forholde seg til enn å sjonglere to som du da sikkert må gjøre på kvelder og helg? Jeg synes på dette pkt at anonym 16 okt 12:51 hadde punkter som du absolutt ikke bør se på som kritikk, men virkelig sette deg ned å vurdere for de var virkelig gode og traff spikeren rett på hodet. Også sier du ang kollektivtransport: "hvor mye sparer jeg egentlig? sparer 800 kr på bompenger, og sparer kanskje 600 kr i bensin. Og så må jeg kjøpe mndkort som koster 1160 kr. Da sparer jeg totalt ca 240 kr i mnd + slitasje på bilen selvsagt."Der er kommentar fra haugesundbeboer perfekt. Det koster mye å ha en bil, så jeg tror på sikt at du hadde tjent inn på dette siden du også har billån. Nå vet jeg ikke hva du jobber med med men kanskje hjemmekontor slik at du slapp pendlingen hver dag? Både penger spart på reiseutgifter og mer tid med barna dine. Du skriver: "Mannen min har noe gjeld". Hvis et budsjett skal holde og være holdbart i lengden så må jo hans lån og regninger også tas med i budsjettet ellers er det lett at det sklir ut og at det ikke er så lett å holde tunga rett i munnen og FOKUS for da har man jo ikke 100% oversikt. 100% oversikt har man først når alt er med.

   Slett
  8. Det er ikke alltid så lett å ordlegge seg riktig. Jeg har ikke mye utgifter med firmaet mitt, men skulle jeg hatt med det i budsjettet mitt ville det blitt noen ekstra poster. Alle steder anbefales det å holde firma og privat økonomi adskilt, og det er det jeg ønsker å gjøre på sikt.

   Gjelden til min mann er selvsagt tatt med i budsjettet vårt, også regningene hans. Men hans gjeld er ikke med i gjeldsoversikten min som jeg postet her på bloggen.

   Dessverre har jeg ikke mulighet for hjemmekontor. Det hadde vært en drøm!   Slett
 7. Jeg vet at jeg ikke er perfekt. Jeg vet at det er hundre ting jeg sikkert kunne gjort bedre.
  Men å sette spørsmålstegn med f.eks sykdommen til min mann syns jeg er frekt.

  Pengene fra firmaet mitt går til å dekke inn minuset jeg har i budsjettet og betale etterslepet på regningene mine. Jeg har ikke så mange utgifter med firmaet, så ser ikke noen grunn til at jeg bør legge det ned. (Bortsett fra at det stjeler mye av tiden min)

  Jeg har ikke fått noen uforutsette regninger i det siste. (Bortsett fra noen legetimer som ikke var lagt inn i budsjettet)

  Jeg har kommet langt på et år, men ja du har helt rett i at jeg sliter litt med planleggingen min. Det legger jeg heller ikke skjul på.

  Jeg er fysisk sliten, jeg er psykisk sliten. Og selv om dere sikkert mener det godt, så var jeg på nippet til å stenge hele bloggen.
  Jeg forteller mye om mitt private liv, dette er tøft for meg, og når noen setter spørsmålstegn med både det ene og det andre jeg skriver om, som om jeg er en løgner. Ja det tar virkelig på.


  SvarSlett
 8. Hei. Jeg har kommentert dine innlegg etpar ganger, og følger med på bloggen din. Ser du har fått mange råd, noen virker "strenge", men kanskje kan det gi ny refleksjon rundt en situasjon du har vært i lenge? Selv om noen kommentarer virker litt "krasse", er de nok sagt i beste mening. Jeg ser det nok stemmer at du skatter normalt, men lurer på om dere har sett nærmere på skatten til mannen din etter at han gikk ned i inntekt i sommer? Kanskje kan det være noen hundrelapper å hente hver måned der.

  Så lurer jeg på om det der du bor kun er aktuelt å bruke et byrå for utleie av leilighet? Kan du benytte bekjentskaper/sjekke avisannonser for kanskje raskere å få et rimeligere sted å bo?

  Så skjønner jeg at det er vanskelig å holde trykket oppe og fullt fokus hele tida; får litt inntrykk av at du jobber mer enn full stilling, har det meste av ansvar for økonomi, husarbeid, unger og kanskje også må bruke krefter på å støtte din syke mann. Håper han også kan gjøre en innsats; utover det å slutte å røyke altså. Jeg mener rent praktisk med å holde huset i orden og kanskje koke middagen til du og ungene kommer hjem. Planlegge turer dere kan dra på sammen hele familien og slikt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Han har justert skatten sin.

   Jeg har vurdert å bruke Facebook for å finne ny leilighet, men akkurat nå har jeg ikke energi til å ta tak i en flytteprosess. Er redd jeg snart går på veggen, og derfor avventer jeg det til helsen min er bedre.

   Mannen min er flink til å vaske og ordne hjemme.

   Slett
 9. Ikke gi deg Kirkerotta, du er veldig åpen og ærlig her, og det skal du absolutt ha "kredd" for. Skjønner at det er tøft å få så direkte tilbakemeldinger, men Kjære Du, nå har du blitt litt defensiv og er mer opptatt av å høre på hvordan ting er skrevet, enn hva som er skrevet.

  Bare du vet hvordan du har det, og vi leserne vet jo ikke omstendighetene rundt din manns sykdom. Hvis du kan se det litt fra lesernes side, så leter vi etter POTENSIALET i din livssituasjon for å skape en ENDRING i positiv retning for deg. Det betyr at vi løfter litt på ting som er problematisk å diskutere for deg.

  Jeg tror litt av utfordringa di er at du så gjerne vil gjøre endringer uten at det skal gå ut over noen, og det er i og for seg prisverdig, virkelig. Men er det gjennomførbart? Kanskje, og bare kanskje, handler dette litt om stolthet også? Jeg vet iallefall at mine venner og familie hadde hatt forståelse for at det ble små/billige bursdagsgaver/julegaver hvis de hadde kjennskap til min dårlige situasjon. (Hadde de hatt noe valg egentlig? Det hadde de måtte leve med uansett). I hvilken grad har du vært dønn ærlig med de som betyr noe rundt deg? Kan være vel verdt å slippe ned "guarden" og bare være ærlig.

  Håper du ikke føler at jeg/vi angriper deg, for det tror jeg ikke er tilfelle. Skal du komme i mål (og det tror jeg du gjør :-) ) så må du nok gjøre flere KONKRETE ting annerledes.

  God klem :-)  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for tilbakemeldingen. Ja, det er lett å ta ting personlig, spesielt når jeg blottlegger meg selv på denne måten. Jeg er en person som blir lett såret, og når jeg jobber såpass mye og så hardt som jeg gjør, så er det lett å bli defensiv.

   Slett
 10. Skummet raskt gjennom de siste innleggene på denne bloggen og diskusjonen som har foregått her. En ting jeg tror ikke har blitt nevnt ifm. bil er jo at den sikkert har en viss salgsverdi, og det er jo enda en faktor å ta med i betrakningen på hvor lurt det egentlig er å ha bil når man sliter med økonomien. Selv har jeg busskort og bruker dermed 15 min. til jobben, men vurderer seriøst å begynne å gå til jobben for å spare 580 kr mnd. Da vil jeg bruke 45 min, dvs halvannen time på transport hver dag, men det er jo penger spart.

  SvarSlett
 11. Gratulerer med 3500 kr ekstra til barnepass fra NAV. Da bør budsjettet gå opp!
  Kan du legge ut et nytt budsjett med de nye tallene. Hvordan går det med nedbetalingen av gjeld? Hvor mye har du betalt ned i 2014?
  Hva er bilen verdt om du skulle selge den?

  SvarSlett