Gjeld - The wall of shame!

By Kirkerotta - 02:56

Noen lurte på hvor mye og hva slags gjeld jeg har, og her kommer en liten oversikt. Tallene er ikke oppdatert for alle poster. (Noen tall er fra juni)


                 
Kreditor Oppr. kreditorTotal gjeldMnd. beløp
Ressursbank 1516 286
Ellos 4400 180
Nordea Finans Nordea 4298 637
Svea Fjellinjen 6186 300
Conecto Klarna 6402 400
Lindorff DNB 8126 500
Salvo  SEB 18609 500
Santander - 23108 600
Salvo Diners 27033 500
Kredinor Norwegian 31561 1000
GE Moneybank 42790 800
Gothia Entercard 44860 1000
Skandiabanken (kontokreditt) 40000 600


Totalt:  258889 7303

Billån:                                                          50633                           2359

I tillegg til dette har jeg et studielån på ca. 100 000 kr som jeg bealer ned på jevnt og trutt. 

Tenkte jeg skulle oppdatere alle tall i desember igjen, da regner jeg med å være under 300 000 kr i lån. 

Når jeg først startet bloggen skrev jeg vel at jeg hadde rundt 200 000 kr i gjeld, men da hadde jeg ikke tatt med billånet mitt og ikke kontokreditten i Skandiabanken. 
Derfor er dette beløpet høyere enn det jeg evt. har nevnt tidligere i bloggen.

Jeg vil gjerne bli kvitt Ressursbank og Ellos kontoen først, fordi beløpene er små og renten er veldig høy. I tillegg vil jeg bli kvitt Lindorff/DNB saken siden denne har gitt meg betalingsanmerkning. 

Ting går som sagt trått om dagen, og jeg har tatt noen skritt tilbake og får ikke startet med verken sparing eller snøballmetoden før jeg er ajour med regninger igjen. Men jeg kjemper videre.


 • Share:

You Might Also Like

7 kommentarer

 1. Hva har du brukt alle pengene på siden du ikke eier bolig og ikke kan ha benyttet det i for eksempel forbindelse med å pusse opp?

  SvarSlett
 2. Det kan man jo spørre seg om... Vet egentig svaret selv.
  Har nok brukt litt på reise, mat, møbler osv. Og regninger.... Har blitt en vond sirkel, og jeg har ikke pådratt meg gjelden over natta. Dette har jeg pådratt meg over mange år. Det ene lånet jeg nylig innfridde var en refinansiering som jeg tok i 2004 eller noe sånt. Jeg mistet etterhvert kontrollen, og hadde ikke kontrollen over gjelden min. Var ikke klar over at beløpet samlet var så stort før i fjor høst!

  Jeg har lært masse, før høsten i fjor hadde jeg aldri skrevet budsjett. Aldri tenkt over hva pengene mine gikk til... Null kontroll med andre ord.

  SvarSlett
 3. Går det ikke å få refinansiert dette et eller annet sted, så alt er ett beløp med én rente?

  SvarSlett
 4. Dette skal gå bra til slutt etter en del års kamp. Du er så flink og for en kontroll! Flott oppsett og oversikt. Gleder meg på dine vegner til snøballen begynner og rulle <3

  SvarSlett
 5. Ja her var det mange gamle (u)venner.... :-/
  Men som det må hjelpe bare å ha oversikten og listen. Liker sorteringen, minst til størst, og jeg mener å huske at den øverste vil bli borte om ikke alt for lenge, og så ruller det nok av sted skal du se! De 6 øverste er jo av rimelig grei størrelse og forsvinner kjapt når det snøballen ruller utfor. Og tank, da har du 2800 kroner mer å betjene resten med, hver måned! Det vil jo hjelpe endel og få litt fortgang på ting :)

  SvarSlett
 6. Ja, det hjelper mye å ha oversikt, for et år siden hadde jeg ikke peiling at jeg hadde så mye i gjeld og hva og hvor jeg hadde gjeld. Så dette er jo en stor forbedring. Har hatt denne oversikten her siden i fjor høst, men har ikke delt den fordi det hele er ganske flaut og det føles veldig sårt og personlig.

  Men ja, du har rett i at de 6 øverste er overkommelige beløp og at snøballen etterhvert vil rulle. Gleder meg til å bli kvitt gjelden!

  SvarSlett
 7. Det er ikke flaut...tenk hvor mange som er i samme situasjon som deg. Og hvor mange som ikke gjør noe med det. Det står all respekt av at du kjemper og deler!!! Du er en inspirasjon for mange. Økonomi burde vært et fag på skolen, så de unge vet hva som ventes og kreves av dem når de skal ut i verden og klare seg sjøl. Ikke minst hva som er konsekvensene av å ta opp gjeld. Vi har snakket mye om det hjemme (jeg har nå voksne barn), og vi så mye på Luksusfellen når den startet. De har nok fått god ballast med seg, men de er alle tre tydelige på at dette skulle de lært mye mer om på skolen også. Du må fortsatt ha masse lykke til med den kampen du kjemper.. Hadde du vært min datter så hadde jeg vært kjempestolt av deg!! Stå på!! Klem fra Inger :-)

  SvarSlett