Status

By Kirkerotta - 10:20

Fikk kommentar om hvordan det gikk med meg.

Det går vel egentlig greit nok med meg. Er mye syk og veldig sliten. Henger etter med regninger igjen, og har ikke vært veldig heldig med penger i det siste.

Nå er vi blakk frem til mandag. Har ventet på noe penger i et par uker nå som ikke har kommet, så er litt frustrert.

Bakte på søndag, og ungene fikk hjemmelagde rundstykker med hvitost i barnehagen. Det var dessverre det eneste pålegget vi hadde.
På mandag sa de i barnehagen at yngstemann ikke hadde spist så mye, og at rundstykkene hadde gått på gulvet.
På tirsdag hadde jeg fremdeles bare rundstykker og hvitost, men denne gangen kutta jeg av rundstykket toppen sånn at den ble mer som en liten brødskive.
Fikk telefon fra barnehagen og streng beskjed at "Nå har vi sagt i fra at han ikke spiste rundstykker med hvitost og så sender dere det med han i barnehagen igjen?!"
Eh... ja...

Jeg hadde også sendt med fire fiskekaker, fordi jeg visste at han kanskje ikke kom til å spise så mye brød.

Ble så lei meg at jeg nesten begynte å grine. Det er ikke så lett å være "fattig". Ungene mine får jo mat, men det er ikke alltid vi har så mye pålegg å velge mellom. Yngste er veldig glad i leverpostei, så prøver å alltid ha det i huset. Men nå ble det noen dager uten. Han elsker normalt brødmat og har også tidligere hatt rundstykke (men da med leverpostei) og det har gått ned på høykant. Han er litt småsyk om dagen han også, så henger nok litt sammen med at han ikke har matlyst.

Nå er vi tom for brød igjen, og jeg har nesten lyst å holde ungen hjemme fra barnehagen, for jeg er livredd for å sende rundstykker med han i barnehagen igjen.
Er det virkelig sånn det skal være?

 • Share:

You Might Also Like

9 kommentarer

 1. Uff, dette var trasig.Og merkelig av barnehagen med en slik telefon; vi har da alle opplevd at ungene stor-spiser av noe en dag, for så å påstå få dager etterpå at de ikke "liker" det. Og appetitten til små barn går opp og ned, og noen ganger skjer det så mye rundt dem at de ikke klarer å konsentrere seg om å spise frokosten sin i barnehagen. Og dessuten hadde du jo også sendt med fiskekaker, så han var jo ikke matløs.

  Syns du skal sende ungene i barnehagen, selv med rundstykker. Det høres ut som du ikke er i form selv og kan trenge å hvile deg og komme til hektene igjen.

  Kanskje du kan ta deg en runde på Kiwi igjen og sjekke påleggsdatoer? Ellers kan du vel alle triks med å pante flasker, selge ting dere ikke trenger osv.

  Sender deg en klem og ber deg holde motet oppe. Du har vært så flink så lenge og gjort en imponerende innsats for å få familieøkonomien på fote igjen! PURR på de utestående pengene!!

  SvarSlett
 2. Tenkte meg at det skrantet litt siden det har vært stille på bloggen ja..

  Du skal få et oppdrag av meg. Tenk ett år tilbake i tid, på hvordan økonomien og helsa var da. Les innleggene du skrev på tampen av fjoråret. Du har vært SÅ flink! Tenk på alle kneikene du har kommet over! Tenk på hvor mye bedre fremtiden for ungene blir takket være alt dette!

  De som jobber i barnehagen skulle bare visst alt du gjør for barna.

  Stå på, du er snart over nok en kneik! :-)

  SvarSlett
 3. Tusen takk for støtten. Jeg er føler meg så sliten så sliten for tiden. Og jeg vet jeg har kommet så langt, men når det har gått så bra og så plutselig blir det skikkelig mageplask ja da blir nedturen fryktelig stor.

  100% stilling, enkeltmannsforetak ved siden av, to små barn, syk mann, og store økonomiske problemer er veldig tøft og tærer på kreftene mine. Har ikke noe ekstra å gi lengre. Har ikke noe sosialt liv, jeg orker ikke ta være på kroppen og utseende mitt lengre, føler bare at livet mitt forfaller i denne kampen...... *tårer i øynene*
  Og når barnehagen kommer å blander seg i sånne bagateller, så tar det knekken på meg. Har så lyst å fortelle dem hvorfor ungene får hjemmebakte rundstykker med hvitost. At det er en grunn til at vi ikke har fylt på med bleier før det er helt tomt. Men jeg sier selvsagt ingenting. Vil ikke at noen skal vite om denne skammen.

  SvarSlett
 4. Åh jeg skulle hatt en prat med de i barnehagen din..*sinna*
  Er det mulig?!
  Ikke la de bryte deg ned - du gjør akkurat det du skal for ungene dine nå, du jobber beinhardt med å holde dere flytende, så de får bare klare seg med rundstykker og hvitost noen dager. De tar ingen skade av det egentlig. Selv om han "ikke liker", så spiser han det om han blir sulten nok og skjønner at det er det valget han har. Men det kan jo ta noen dager. Og i mellomtiden overlever han fint. De i barnehagen burde være litt forsiktige med å kritisere synes jeg!

  Jeg er nesten litt stolt, og håper at du tør fortsette å sende rundstykker i barnehagen! Du har jo skjønt det nå, det med at dere må bruke det dere har inntil penger igjen er inne. Og bilen må repareres, så da får det bli rundstykker: Jeg synes du gjør det helt rette, og det gjør meg veldig glad. Og jeg tror de i barnehagen hadde vært enige - hadde de visst. De glemmer bare at det er forskjell på folks livssituasjon.

  Sender en klem :)

  SvarSlett
 5. Uff, for en utrolig kjip situasjon du er i nå...og kjenner, som Pengebingen over her, at jeg blir sinna på dine vegne over holdningen til vedkommende i barnehagen!....men, nå har ikke jeg mye erfaring med NAV, hadde det ikke vært mulig for dere og kunne få litt økonomisk hjelp disse dagene her, frem til mandag? Det høres jo ut som det er veldig trangt økonomisk nå, med tanke på barna....uansett håper det beste for dere fremover!

  SvarSlett
 6. Vi som jobber i barnehage tenker nok dessverre ikke på alt vi burde. Fattigdom hos barnefamilier havner nok gjerne langt nedpå lista. Tipper du jobber hardt for at det ikke skal vises på ungen at du ikke har penger. Jeg skjønner at du ikke har lyst til å si at det er det eneste pålegget du har, men hvis du klarer å fortelle det tror jeg du vil gjøre varig inntrykk på den ansatte. Jeg hadde skammet meg.

  SvarSlett
 7. Du som var blitt så flink til å finne ting på Kiwi, er det ikke bare å gå ut å sjekke mer?

  SvarSlett
 8. Jeg skulle gjerne sagt noe til barnehagetanta, men er livredd at det skal bli brukt mot meg på noe vis. Min store frykt er jo at barnevern skal bli koblet inn.
  Jeg vet jeg gjør alt for barna mine, og de har aldri lidd noe nød. De går alltid først.

  Når det gjelder å sjekke flere ting på Kiwi, så sjekker jeg jo mye. Men det er ikke så lett å finne f.eks leverpostei og brød. Finner mest frysevarer og ferskt kjøtt.

  SvarSlett
 9. Stå på! Du klarer det!

  SvarSlett