Refinansiering

By Kirkerotta - 06:41

Ok, da var refinansieringen et faktum. Og jeg har betalt 10 ulike kreditorer i dag.
Lånet er derfor flyttet, og det lever selvsagt i beste velgående fremdeles.

Budsjettet vårt er mye mer oversiktlig og det er godt å vite at vi har et par tusenlapper å gå på hvis det virkelig er krise en mnd. Jeg kommer fortsatt å betale inn like mye på lånet som jeg har gjort hittil.
Og budsjettet skal fortsette å være like stramt.

Men, kan det være en ide å betale minimumsbeløpet et par mnd. og sette resterende inn på krisebufferen? Så får jeg raskt bygd opp bufferen?
Har 4000 kr der nå, tenkte å ha 10 000 kr i tilfelle det skjer noe uforutsett.

Følelsen jeg sitter med nå er veldig bra. Fremdeles kjenner jeg på angsten, men samtidig føler jeg en stor ro!
Det føles som jeg endelig er der jeg skal være, og jeg kan se fremover, bli gjeldsfri og ikke minst spare!!!

Gleder meg sånn til fortsettelsen!


 • Share:

You Might Also Like

5 kommentarer

 1. Jeg ville ikke begynt med å betale minimumsbeløpet... Ville heller betalt så mye som dere ellers betalte til sammen til kreditorene før refinansiering. Dersom det ble helt krise og behov for buffer en måned, ville jeg så betalt minimumsbeløpet og brukt differansen pluss evt det som allerede står på bufferkontoen til hjelp.

  Det er godt å se at du har fått motivasjonen igjen, det er mer gnist over innleggene dine. Bra jobba!

  SvarSlett
 2. Der er jeg uenig med anonym over - jeg synes det er den eneste akseptable årsaken for å betale minstebeløpet - fyll buffer. 10.000 på konto bør dere ha, og da slipper dere nemlig å betale mindre om det oppstår en "krise" også. Det gir dere mer fleksiblitet og mindre fare for enda flere lån. Så du har skjønt det rett, få på plass bufferen så fort du kan, og deretter ALT inn på gjelda.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var sånn jeg tenkte også. Da er vi mer sikker hvis noe uforutsett oppstår. Kommer selvsagt til å kjøre knallhardt for å bli kvitt gjelda, men da tror jeg jeg følger ditt råd Pengebingen og fyller bufferen først.

   Det er så utrolig spennende å endelig være her, hvor jeg kan fokusere på buffer og nedbetaling av gjeld. Har jo drømt om å komme hit som jeg er i dag (selv om jeg ikke helt greide det på egenhånd) i noen år nå. Gleder meg sånn til fortsettelsen!!!

   Slett
 3. Hei. Kom over denne bloggen helt tilfeldig... Ser at posten er veldig gammel, men håper du fortsatt ser spørsmålet mitt.

  Jeg har 7 smålån med ei effektiv rente på over 19% (i snitt). Det er fryktelig dyrt og jeg har hatt lyst til å refinansiere lånene uten å vite hvor jeg bør starte. Snakka med den lokale sparebanken min som sa at jeg trenger egen eiendom (noe jeg ikke har) :/ Men det virker ikke helt riktig, for jeg leser blant annet på www.refinansiere.net/ at det er mulig å refinansiere lån uten å stille sikkerhet for det.

  Har du noen tips til hvor det lønner seg å søke, og kan jeg spørre hvilken bank det var som hjalp deg?

  SvarSlett
 4. Så hyggelig at du har funnet veien til bloggen min! Jeg har ikke vært så aktiv her i det siste, er mer aktiv på instagram for tiden.
  Det er mulig å refinansiere. Jeg brukte for en stund siden Sambla https://www.sambla.no/, de fant et ganske godt tilbud til meg. De sjekket med flere forskjellige banker.
  Jeg bruker ellers Sbanken som dagligbank, og de har også hjulpet meg å refinansiere til en god rente. Men jeg har jo hatt de som bank i mange år, så vet ikke hvordan det er når man ikke er kunde der.

  Jeg har selv brent meg på dette med å refinansiere. Og vil egentlig anbefale deg å heller betale tilbake med snøball metoden. Det er så fort gjort (Har erfart det selv) å refinansiere alt sammen, og så ender man med å ta opp nye smålån i tillegg til det man har refinansiert. Been there done that! Betaler man med snøballmetoden, så betaler man jo ned ekstra hver mnd. Og det er veldig motiverende å se et og et av smålånene forsvinne etterhvert som de blir nedbetalt!

  Ønsker deg lykke til! Håper du finner ut en måte å løse dette på! Jeg betaler jevnt og trutt ned på mine lån, har flere med rente på over 20%, men tenker som så at de skal jeg kvitte meg med raskt! Så har ikke refinasiert de, vil heller betale de ned asap!

  SvarSlett