You Need A Budget - Yes I do!

By Kirkerotta - 06:46

Ja, da var jeg eier av YNAB, og for at vi skal greie å ha full oversikt føler jeg et god budsjett er alfa og omega. (Jeg har jo hatt budsjett en stund, men pga etterslep på regninger har det jo bare blitt surr og vanskelig å følge)

Sist jeg brukte YNAB aktivt (den forrige versjonen) så brukte jeg det litt feil, da førte jeg opp alle inntekter og utgifter og brukte det som et vanlig budsjett.
Denne gangen har jeg tenkt å bruke det sånn det skal brukes, nemlig at jeg ikke kan "bruke" noen penger før de er på konto.

Blir veldig spennende fremover.

Barnetrygd og mannen sin lønn kom i dag. Så nå har jeg gitt alle pengene en jobb. Mat, kiropraktor, noen regninger, penger til bursdag ungene skal i og bursdagsfeiring som kommer opp snart. Alt er i budsjettet.

Nå er det bare å vente på at det kommer mer penger inn, for dette er gøy!

I dag skal vi ukeshandle, syns det er litt pyton for er så vanskelig å holde budsjettet syns jeg.
Men er glad vi har et budsjett, for mat er en stor utgiftspost.

Alt av shampoo, såper, vaskemidler osv. går under matbudsjett, burde dette egentlig vært en egen post? Usikker hva som er vanlig, og hva andre gjør.
Ser at SIFO har to poster som heter "Andre dagligvarer" og "Husholdningsartikler". Hvilke varer går egentlig under disse postene?

Føler at vi har veldig god kontroll nå. Postkassen er omtrent tom.
Blir spennende å se når jeg får lønn, det er jo da jeg vanligvis betaler alle de store regningene, denne mnd. tror jeg faktisk jeg sitter igjen med penger etter regningene er betalt. DET kommer til å bli en ny opplevelse!
Har jo allerede lagt inn alle regningene våre som jeg vet om, så ser jo litt hvordan vi ligger an. (mangler noen mindre regninger som ikke har kommet enda) Og så får mannen lønn om to uker også, så da får vi betalt litt til.

Må vel merke dette som reklame:

Kunne du tenkt deg å teste ut YNAB? Du får 6 dollar rabatt hvis du bruker koden min! http://ynab.refr.cc/435W8WS


  • Share:

You Might Also Like

1 kommentarer

  1. Vi inkluderer sjampo, vaskemidler osv i matbudsjettet ja. Alt fra dagligvarebutikker og alt til husholdningen (eks evt større dyrere ting). Da må naturligvis budsjettet være litt høyere enn kun til ren mat.

    SvarSlett