Matkasser - noe å spare?

By Kirkerotta - 06:08

Noe av det vi nok er dåligst på er å handle mat. Vi er ikke så flink å planlegge, og ikke så flink å spise sunn mat. (Vi har jo selvsagt blitt bedre de siste årene)
Ofte blir det enkle, dårlige og ofte dyre løsninger.

Derfor har jeg lenge hatt lyst å prøve en av disse matkassene som har blitt så populære. Og i går fikk vi vår første levering.

Jeg ble utrolig positiv overrasket. Veldig gode råvarer. Og mye fisk, noe som vi mangler i vårt kosthold.
Så denne uken blir spennende!

Prøvekassen kostet rundt 900 kr for fem middager til en familie med to voskne og to barn. 180 kr middagen er nok litt mer enn det vi vanligvis spiser for.
Var på butikken i går og skulle bare ha brød, melk, pålegg og litt diverse, og selv om vi slapp å kjøpe inn middagene så fløy kronene likevel. (Vi kjøpte kun en middag)

Jeg syns det er spennende å prøve noe nytt, men tror ikke dette er noe som passer oss og vårt budsjett.
Men jeg gleder meg veldig til å kunne lage og det er gøy å prøve det ut. Og forhåpentligvis vil ungene også smake noe av det vi serverer.


 • Share:

You Might Also Like

7 kommentarer

 1. Matkasser er noe som jeg tror kan hjelpe de fleste til å variere kostholdet - og det er til stor hjelp i en stressende hverdag.
  Men som du selv skriver - er ikke dette noe som prismessig passer inn i et stramt matbudsjett.
  Her i huset er vi også 2 voksne og 2 barn og vi klarer å finne varierte og spennende middager til under hundrelappen.
  Jeg handler kun en daf i uka. Gjør der gjerne etter barna er i seng og det er litt roligere i butikken.
  Jeg velger konsekvent billig-alternativene (first Price) der jeg kan - og har iver tid lært meg hvilke varer jeg får billigst på de ulike butikkene. Det er som oftest Rema 1000 som lønner seg for oss - og jeg er stolt over at vi sjelden handler for mer enn mellom 1000 og 1300kr i uka for all mat og husholdningsartikler.
  Da kan vi heller unne oss noe ekstra godt av og til (biff eller fersk fisk) - uten at det velter budsjettet. :)

  SvarSlett
 2. Lagde første rett i går og ungene elsket maten! Tydelig at de har godt av å få prøve nye ting! Selv mannen ble fornøyd, selv om det var fisk på bordet!
  Kommer til å prøve dette neste uke også, for hvis dette kan gi oss sunn og variert kost så er det gull verdt. Da får vi heller stramme inn litt på andre ting vi kjøper på butikken!

  SvarSlett
 3. Og fisken var fersk og kan ikke sammenlignes med den vi vanligvis kjøper frossen.

  SvarSlett
 4. Huff, jeg vet du er i godt humør om dagen og at du helt sikkert vil at noen skal rive deg ned igjen, men jeg må si at jeg blir lei meg på dine vegne. Nå har du fått denne muligheten til å rydde opp også finner du liksom på noe nytt for å røre ved budsjettet. Selvklart skal ikke dere benytte dere av matkasse.. 180 kr middagen er jo "galskap". Og at frossenfisken ikke smaker så godt som fersk fisk er jo ikke noe du kan tenke på nå, det må du tenke på lenger uti nedbetaling av gjeld. Nå må det gå i omelett, ca 30 kr for 18 egg, spagetti 10 kr og kjøttdeig 20 kr, fiskeboller, poteter og kokte gulrøtter, pizza på lørdag, fiskepinner og potetmos/firstprice pomfri m salat, frossenlaks med poteter og agurksalat, tomatsuppe med egg og makaroni. Der var det 7 middager og det er mange å variere mellom. Men jeg blir som sagt lei meg på dine vegne at du enda engang kommer med noe nytt når du kunne begynt å tenke anderledes. Beklager, men måtte bare si dette. Men du gjør jo som du vil og hva som passer dere som familie, men jeg synes dette er bare helt "på jordet"

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er helt enig. Dette var urovekkende. Men sannsynligvis oppklarende. Det høres ut som du (Kirkerotta) identifiserer deg med et helt fullstendig annet sammfunnslag enn det du (for tiden) tilhører. Folk flest har ikke økonomi til dagligdagse matvarer levert på døren! Og din økonomi er langt langt dårligere enn den til folk flest. Med en slik plutselig og helt uforklarlig skivebom av en økonomisk handling er vi nok midt i kjernen av hvorfor dere har økonomiske problemer. Å late som eller faktisk tro at man er rikere enn det man er er jo selve oppskriften på gjeldsproblemer. For all del kutt ut slike vanvittige luksusfellepåfunn. Dette minner meg om luksusfelleparet som fikk delikatessen til å ringe dem når det kom inn noe dyrt. Jeg kan ikke fatte at dere ikke ser hvor tullete dette er selv.

   Slett
  2. Å det er godt at noen er enig med meg og ser som du sier hvor tullete dette er. Alt du skrev er akkurat som jeg skulle sagt det selv, luksusfelleassosiasjonen var helt på kornet. Tror ved å ikke greie å se sin egen situasjon vil dette virkelig bli vanskelig. Men bare for å komme tilbake til matkassa.. Vi har eget hus, under 50% lån og 500000 på sparekonto og vi bruker ikke matkasse for å si det slik og det er vel der hele problemet til Kirkerotta ligger.. Hun burde nok se mange programmer av luksusfellen. De ligger gratis på tv3.. Hvis hun vil lære enda mer bør hun se på luksusfellen Sverige på svensk tv3 (også gratis) som er et enda bedre program fordi de tvinger faktisk deltagerne til endringer, setter ting på spissen og er ikke så snille og greie som de norske økonomene. For de fleste som er i denne situasjonen trenger virkelig et spark bak.

   Slett
 5. Mente selvfølgelig ikke vil rive deg ned igjen..

  SvarSlett