To steg tilbake...

By Kirkerotta - 02:55

Den positive posten fra meg i går, og så får jeg telefon fra verkstedet nå at reperasjon vil komme på 5181 kr.
Både viftereima og vannpumpa på bilen min må byttes.

ARGH!

Har ikke peiling på hvordan jeg skal løse dette i forhold til betaling.

Og dette beviser jo bare hvor viktig det er å spare.

 • Share:

You Might Also Like

8 kommentarer

 1. Å nei! Kjenner du ikke noen som kan ordne dette for deg utenom?

  Kan du prate med verkstedet og få utsatt betalingen en måned eller to?

  SvarSlett
  Svar
  1. Får lov å dele det opp i to, men må betale innen noen få uker. Men hjelper litt.

   Slett
 2. Ja, siste setningen her stemmer på en prikk. Å ha bil betyr at bilen før eller siden vil havne på verksted med deler som må byttes. Vi har egen bilkonto, og det er en grunn til det. Setter inn 2000 kr pr mnd som skal gå til årsavgift, forsikring, nødvendig vedlikehold og overskuddet bygger seg opp som en sparekonto til ting som måtte skje. Mange kaller verkstedopphold som "uforutsett utgift", men at noe i en bil ryker er går i samme kategori som at jula er i desember og at unger vokser ut av klærne sine. På ingen måte uforutsett.

  Men, i din situasjon er det selvsagt vanskelig, da pengene ikke finnes :(
  Har ingen gode forslag annet om å se om det er noe mer hjemme dere kan selge for å få inn penger til reparasjonen? Eller ta noen småjobber på finn.no f.eks?

  Men, er du sikker på at vannpumpa virkelig må byttes akkurat NÅ? Viftereima skjønte du visst på lyden i bilen, men er det egentlig noe som indikerer at vannpumpa er gåen? Vær litt obs på at verksteder faktisk kan lure deg for å tjene litt ekstra. Kanskje spesielt vanskelig for oss damer, vi er sikkert er lett bytte. Da vannpumpa på bilen vår faktisk røk var det ingen tvil om at den var gåen for å si det sånn... Umulig å ikke oppdage, motoren overopphetet, samt at påfyll av vann bare rant ut igjen når motoren gikk.Så om du ikke har merket noe så kan den ikke være helt gåen enda, og kanskje mener verkstedet bare at det kan være fornuftig å gjøre nå, før den ryker; ikke at det MÅ gjøres akkurat nå. Kan være verdt å spørre de direkte om heller enn å ta det de sier for god fisk.

  SvarSlett
  Svar
  1. Vifte reima røyk når vi var ute å kjørte, og hadde noen kilometer å kjøre hjem. Da så jeg at motoren gikk varm med en gang. Så jeg tror faktisk pumpa har gått også dessverre. Fikk streng beskjed om at bilen ikke kunne kjøres.

   Spurte pent om jeg kunne dele opp betalingen i to, og det gikk de motvillig med på. Skal prøve å få betalt mer enn halvparten når vi henter bilen og så resten om et par uker.

   Kjenner angsten komme tilbake, for det er ikke sånn her jeg vil ha det....

   Slett
  2. Aha, skjønner, da har de nok rett. Utrolig kjedelig.
   Bra de går med på å dele opp betalingen.

   Skjønner godt at det er vanskelig, det var uflaks at den skulle ryke akkurat nå. Men, du kan jo tenke på hvor mye verre dette faktisk ville vært om du ikke hadde vært så flink og kommet ajour med annet. Så jobben du har gjort er ikke forgjeves, og det er bare å fortsette å male på!

   Slett
 3. Huff så kjipt :( Håper det ordner seg! At neste gang du går inn på Kiwi så finner du noen utgåtte varer de må gi deg masse penger for ;) at du finner ett Flax lodd på gata og vinner på det eller no! Det ordner seg nok uansett. Du er kommet så langt og selv om du får ett tilbakesteg så går det rette veien! Tenk om ett år og du får en regning på over fem tusen, da sier du æsj der fikk jeg ett innhugg i bufferen min :( men da har du nok pengene klar ;) Stå på!

  SvarSlett
 4. Den ene måten å takle dette på er ved å spare penger så man alltid har råd til verksted, og den andre er ved å lære seg hvordan man gjør det selv. Begge de to tingene du her skal ha skiftet er sannsynligvis veldig lette å bytte ut (lettere enn å montere noe fra IKEA), og delene hadde tilsammen ikke kostet 500 kr en gang på Biltema.

  Dagens økonomiske system er tuftet på at man må jobbe for å kunne betale andre for å gjøre alt mulig rart - ting som i dag fremstilles som uhyre vanskelig, men som egentlig er ganske lett om man gidder å ta seg tiden til å studere det litt og så forsøke.

  Jeg skjønner godt at dette ikke er nøyaktig det du i din situasjon trenger å høre - dette er ment som et innspill og en inspirasjon til å i fremtiden ta skjeen i egen hånd. Det at man ikke har gjort noe før betyr ikke at man ikke klarer det.

  Håper uansett det ordner seg - kjipt med klaps på lanken akkurat når det begynner å løsne.

  SvarSlett
 5. Hvordan går det med deg?:)

  SvarSlett