Tilbake igjen?

By Kirkerotta - 08:04

Nå er det jaggu meg lenge siden jeg har skrevet noe her inne. Men nå tenkte jeg at jeg fikk brette opp armene og komme i gang igjen.

Det siste året har gått sånn passe, men ikke helt etter planen. Vi har levd mer eller mindre på en inntekt, og det var tøft å miste de 12 000 kr som mannen fikk på AAP. 
Han prøver å starte for seg selv, men det har ikke vært lett.

Så vi har greid oss, men ikke greid å betale ned ekstra på gjeld.
Har liksom gått sånn akkurat siden jeg har hatt litt ekstra inntekt nå og da. 

Jeg skal innrømme at vi ikke har vært flink nok. Så nå skal vi brette opp armene, jeg har lastet ned prøveversjon av YNAB og håper det hjelper å få litt mer kontroll. 
Spesielt matposten håper jeg at vi kan få kontroll på. 

Heldigvis er fremdeles postkassa tom, og vi har ikke mista kontrollen. Men samtidig har vi ikke vært flink nok å bruke budsjett, og heller ikke fokusert nok på å nedbetaling av gjeld. 

Lønn kommer på fredag, og så venter jeg inn en del ekstra penger nå i april og juni. Skal betale ned ekstra på gjelda og så skal noe gå til ferie. 
Vi skal faktisk til utlandet i år, og dette blir den første skikkelige ferieturen vår. Og ikke minst første ferien til utlandet som ikke er på kreditt! 
Ungene gleder seg masse! Dette har vært en lang og tung vinter, så hele familien trenger et avbrekk. 

Jeg har jobbet masse det siste året, så det skal bli veldig deilig med en uke der jeg bare kan slappe av. Og så kan det jo diskuteres om man fortjener ferie når man har gjeld, og at man heller bør betale gjelden. 
Har hatt ferie i Norge de siste årene, og turen vår i fjor med telt ble ikke akkurat billig den heller for å si det sånn. 
Så jeg har faktisk ikke så veldig dårlig samvittighet. 

Håper det er noen gamle lesere som kanskje titter innom! :) 

 • Share:

You Might Also Like

4 kommentarer

 1. Jeg er kanskje litt sånn at jeg undres på hvordan man klarer å bruke penger på luksus som ferie når man har så mye lån. Jeg ville for det første ikke hatt samvittighet til det overfor de jeg skylder penger, og for det andre ikke klart å nyte ferie særlig godt.

  Dere har brukt andres penger og ikke betalt tilbake. Burde dere ikke prioritere å betale tilbake i stedet for å unne dere luksus? :/

  SvarSlett
 2. Ja, som sagt så er nok mange uenig med meg. Vi har ingen ubetalte regninger, og har heller ikke betalingsanmerkninger eller inkasso. Jeg tar denne ferien med god samvittighet, og fortsetter å betale ned på gjelden min fremover!

  SvarSlett
 3. Til mange andre så hadde jeg spurt hvorfor de ville dra på ferie med så mye gjeld. Dere har jobbet hardt med å betale tilbake lenge og dere har et godt stykke igjen. Jeg ønsker dere god tur!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Marit. Det er selvsagt vanskelig å forsvare en ferie når man har gjeld. I de siste årene har vi feriert i Norge, og jeg har jo sett at å feriere i hjemlandet heller ikke er billig. Siden vi velger et billig ferieland og reiser utenfor høysesong, så blir det ikke så dyrt. Pengene jeg bruker på ferie er penger jeg har fått inn ved å jobbe ekstra på ekstrajobben min. Feriepengene kommer til å gå til litt lommepenger og resten skal brukes til nedbetaling av gjeld!

   Slett