Tanker i natten...

By Kirkerotta - 22:53

I natt lå jeg en del våken og tenkte.
Tenkte på situasjonen vår og hvordan det skal gå videre.

En ting som dukket opp var noe gjeldsrådgiveren hos NAV sa. Hun sa nemlig at det kunne hende det ville være en fordel for oss hvis jeg fikk lønnstrekk.
Da ville alle de andre kreditorene måtte vente, og Namsmannen ville også sørge for at vi fikk penger å leve. At vi faktisk ville komme bedre ut av det i det daglige.

Men jeg syns det høres så skummelt ut. Først det å ikke få sin egne penger på konto som normalt, det å ikke kunne kvitte seg med betalingsanmerkninger på flere år og ikke minst at den andre gjelden bare vil øke og øke.

Det er virkelig ikke noe jeg vil, men vet snart ikke hvordan jeg skal unngå det. Det er knallhardt å skulle forholde seg til alle betalingsavtalene når man ikke får betalt alle de andre regningene som kommer.
 • Share:

You Might Also Like

6 kommentarer

 1. Hei! Jeg har fulgt bloggen din en stund og jeg får så vondt av dere. Er det mulig å sende dere noe? Tenker på morsmelkerstatning og ting til barna dine? Jeg har barn selv og jeg begynte å gråte når jeg leste at du måtte rasjonere morsmelkerstatning. Ingen skal behøve å ha det sånn. Kan du får til en bedre avtale med kreditorene dine? Om du vil så ta kontakt med meg på mail, jeg vil gjerne hjelpe til.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for støtten Evy. Jeg er ikke så glad i å be om hjelp, verken av familie og venner, men blir veldig rørt når jeg hører du har lyst å hjelpe oss. Jeg har prøvd å forhandle med kreditorene, men de er beintøffe, og det er ikke så lett å få til bedre avtaler enn det jeg har i dag.
   Jeg håper at det etterhvert kommer bedre tider.

   Slett
  2. Jeg krysser fingrene for bedre tider for dere. Og selv om du ikke liker å be om hjelp, så ikke nøl med å ta kontakt om barna dine trenger mat, klær eller leker. Jeg kjøper gjerne og sender. Ellers finnes jo masse tiltak for barn som er gratis. Tur i skogen/fjellet, fisketur (trenger ikke båt) osv. Røde Kors har foreksempel noe som heter ferie for alle. Og når alt kommer til alt så er det tid med foreldrene som er viktigst for barna, ikke dyre aktiviteter, klær og ting. Selv om jeg skjønner at det er sårt å ikke kunne dra på lekeland. Kanskje barnet ditt kan billetter av slekt/venner til bursdag eller jul? Ellers er jeg enig med Line nedenfor. Mannen må slutte å røyke. Hilsen eks-røyker

   Slett
  3. Evy, jeg greide ikke å få opp epost adressen din. Kan ikke du sende meg en epost på kirkerotta@gmail.com sånn at jeg har kontakt informasjonen din hvis jeg trenger den?
   Barna er enda så små, men når minsten blir større så kommer vi nok til å bruke naturen mer, og dra på telttur og kose oss. Lekeland er ikke avgjørende selvsagt, men bare tanken på at man ikke kan bruke en hundrelapp på en sånn aktivitet er litt sårt ja. Spesielt når største spør om det nesten daglig. Ja, sikkert lurt å be familie og venner om sånne ting som gave.
   Mannen har forresten gått med på å slutte å røyke! :)

   Slett
  4. Flott! Har sendt deg mail

   Slett
 2. Enig med overstående her. Send meg gjerne kontonr ditt på mail til meg,jeg vil gjerne hjelpe om det kan være til mme eller lekeland med barnet ditt. Har fulgt deg hele tiden her, vet ikke om du husker meg. Har selv ivf barn, har kommentert litt før. Bare noen få lapper kan hjelpe deg litt, dette skal ikke gå utover barna dine :( Uff.. håper mannen har klart og slutte og røyke hvertfall.

  SvarSlett