Down

By Kirkerotta - 02:43

Ting hoper seg opp, regningsbunken blir større og større og mer og mer uoversiktlig, inkassokravene har begynt å komme....
Jeg er sliten og lei, og har egentlig bare lyst å rømme vekk fra alt sammen.

Pengene strekker ikke til, jeg greier ikke å holde hodet over vannet og det ser ut som jeg kommer til å drukne.....

:(

 • Share:

You Might Also Like

8 kommentarer

 1. I februar skrev du: "Orker ikke å tenke på mars en gang, kommer til å bli grusomt", men at mai, juni og juli kom til å bli bedre inntjeningsmessig. Så nå er du på bunnen, slik som forutsett, og det er grusomt slik du også forutså. Men det må bety at det er bedring i sikte? Og at du kanskje får mulighet til å komme ajour igjen i løpet av sommeren?

  Regner med at du forstår at det ikke kan fortsette slik. Har du ustabil inntekt må dere jo spare i de gode tidene og sette av til de dårlige månedene, uansett om det kanskje frister mer å kvitte seg med alt overskudd til gjeld eller annet. Har du forresten vurdert å bytte jobb for en periode? Gå over til noe som gir en fast inntekt hver måned inntil dere er på beina igjen og kan leve med ustabil inntekt? Og samtidig tenke på hvordan du kan tjene mer i jobben din også i vintermånedene? Jeg bare tenker høyt, at det kanskje kunne føles behagelig for den perioden det trengs..

  Men stå på kjære deg, forhåpentligvis bedrer det seg snart.

  SvarSlett
 2. Jeg har fast jobb, 100% stilling og tjener ganske godt. I tillegg driver jeg mitt eget firma, så jobber godt over 100%. Bruker kvelder og helger til å tjene inn noen ekstra kroner.

  Ja, jeg vet vi må spare, men det er ikke så lett. Når man allerede henger etter med både barnehage, husleie og strømregning. Ikke så mye rom til å å spare. (Eller betale ned ekstra på gjeld)
  Når jeg har betalt husleie, strøm, og alle betalingsavtalene mine så er det ikke noe igjen.

  Feriepengene kommer i juni, pluss at jeg har et par større oppdrag som jeg får betalt for i slutten av mai. Så jeg får bare bite tennene sammen og håpe på det beste.

  SvarSlett
  Svar
  1. Kunne du tjent mer om du hadde en "vanlig" ekstrajobb enn ditt eget firma? Sikrere inntekt? Mange ekstrajobber eks i butikk, sykehjem el. har jo ofte også gode muligheter for å ta ekstra vakter i tillegg til de du fast får satt opp. Du slipper å finne dine egne kunder, og inntekten sikrere også fra ekstrajobbingen? Kanskje du kunne jobbet masse ekstra et sted for en periode på noen måneder, bare for å få snudd situasjonen så du ikke lenger er bakpå. For feriepenger f.eks kunne vært satt av og fordelt utover årets 12 mnd om ikke du allerede var bakpå... Det blir som en ond sirkel, men å øke inntekten en periode for å bryte sirkelen kunne kanskje vært en ide.

   Jeg bare tenker høyt :)

   Slett
 3. Du har vært kjempeflink så langt. Du må bare fortsette, ikke gi deg, en dag av gangen og plutselig ser du lyset i tunellen. Selv om de du skylder penger ikke godtar at du betaler mindre, så gi beskjed om du ikke klarer å betale det som er avtalt og det blir forsinket! Forklar dem at du gjør så godt du kan og at du jobber ekstra. Klarer du mer så er det jo ingenting som er bedre enn det.

  Stå på! Jeg heier på deg!!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja, jeg klamrer meg til håpet at dette bare kan gå en vei og at jeg en dag ser lys i tunnelen. Akkurat nå er det ganske så mørkt. Veldig tungt når ting ikke går rundt.

   Slett
 4. Heier på deg Kirkerotta!

  Du gjør så mye riktig, please ikke gå for langt ned i kjelleren. Fortsett å ha dialog med kreditorene. Har du hørt om Dave Ramsey? Selv om han er erke-amerikansk, og ikke alt kan overføres direkte til norske forhold, er det mye av hans tankegang som er viktig for å bli kvitt gjeld. Du kan høre på podcastene hans, de gir mye inspirasjon!

  Får du drahjelp av familien egentlig? Syns det høres ut som du tar veldig mye ansvar alene.

  Kom igjen Kirkerotta, det vil gå framover etterhvert. Kanskje du kan si noe om hvilken type gjeld du har? Så kan du få ekstra støtte og gode forslag fra flere her?

  SvarSlett
 5. Tusen takk for støtte. Ja, jeg har hørt om Dave Ramsey, har lest boka hans og følger han på Facebook. Genial fyr.
  Det er nok jeg som drar lasset ja. Og det tar på....

  Gjelda jeg har er stort sett forbrukslån og kredittkortgjeld, et billån på 50 000 kr, og så har jeg studielån på 100 000 kr.
  Men nå er alle kredittkort klippet, og jeg har i allefall stoppet den onde sirkelen. Nå må bare alt betales tilbake.

  SvarSlett
 6. Du er fortsatt flink! Jeg heier på deg her :) Skjønner at det er beintøft, særlig hvis du ikke har mye støtte hjemmefra.

  Studielånet er det vel mulig å sette på pause en periode hvor det kniper i? Rentene løper fortsatt i bakgrunnen, men nødsfall er nødsfall.

  SvarSlett