Grovt budsjettoverslag januar 2014

By Kirkerotta - 04:46

Jeg har tatt en kjapp, om noe unøyaktig gjennomgang av budsjettet for januar 2014. Sitter ikke på riktig pc, og har derfor ikke nøyaktige tall, derfor det ikke 100% riktig, men gir en viss pekepinne. Slik jeg kan se det kommer vi til å gå med rundt 6000 kr i minus hver mnd. Mulig minusen blir med hvis jeg har glemt noen utgifter. Utfordringen nå blir jo å finne en ekstra jobb til å dekke minuset, og så skal jeg kontakte gjeldsrådgiver og få hjelp til å kontakte kreditorene og komme frem til en bedre avtale. Har jo nedbetalingsavtale med alle mine kreditorer nå, men fra januar av vil det ikke gå like bra å holde avtalene. Vil prøve å unngå betalingsanmerkninger. Mange sier at det ikke er farlig å ha betalingsanmerkninger. Men for meg som leier leilighet er det faktisk kjempe viktig å ha et "rent rulleblad" sånn at jeg kan få leie hos f.eks Utleiemegleren. Jeg har leid hos de i flere år nå, og vet at det vil bli problemer hvis vi må flytte, da vil jeg nok ikke få lov å leie av de mer. Siden vi har et godt forhold til de, har vi alltid blitt prioritert i køen når vi har byttet bolig. Dette vil det jo bli slutt på. Da må vi inn på det private markedet, og da må vi igjen ha spart opp penger til depositum. I tillegg hvis jeg skal leie næringslokaler i fremtiden, så er det også viktig å ha en bra record. Tok en kredittvurdering i jula, og det viser seg at jeg har en anmerkning. Beløpet er på ca 10 000 kr. Skjønner ikke hvorfor ikke denne vistes på den forrige slippen jeg fikk. En anmerkning på 10 000 kr er det mulig å leve med, for det er ikke umulig å bli kvitt. Men hvis betalingsanmerkningen kommer på høyere beløp, det er da problemene starter. Ikke like lett å bli kvitt dem. Må bare brette opp armene, sette opp budsjetter, komme i gang med stramt matbudsjett igjen og håpe på det beste.

 • Share:

You Might Also Like

2 kommentarer

 1. 6000kr i minus hver måned er jo ikke til å leve med, men du er jo i god gang med å ordne opp og har nok noen tanker om hvordan du skal løse det.

  Det er etter min mening alfa og omega å lage, og bruke, budsjett. Er du flink til å sette opp dette og hvilke erfaringer har du?

  SvarSlett
 2. Veldig god erfaring med å følge budsjett, dessverre fulgte jeg det ikke så nøye i tiden før jul, noe jeg absolutt skulle gjort. Men kommer til å følge det nøye nå fremover. Har også brukt YNAB og skal også komme i gang igjen med det.

  Håper å få litt hjelp fra NAV å kontakte kreditorer og få til avtaler. Da kan jeg fort spare noen tusen kroner. (ved å få en prosentvis fordeling til hver kreditor)
  Vurderer også å ta ungen ut av barnehage for å spare penger der, men det er noe jeg helst vil unngå.

  SvarSlett