To steg frem og ti tilbake

By Kirkerotta - 11:39

2014 så ganske bra ut, tross alt. Men så kom det en beskjed i går, som gjør at 2014 ser fryktelig dårlig ut. Mannen skal over på arbeidsavklaringspenger fra 01.01.14, og kommer til å få utbetalt 40% mindre enn han har gjort i år. For å ha nok inntekt hadde jeg skaffet meg Lionbridge jobben, og den har jeg hatt siden slutten av oktober. Dessverre fikk jeg beskjed i går at de ikke hadde behov for arbeid utført i Multimedia som er den delen jeg jobber med. Så da står vi plutselig med veldig lite inntekt på vei inn i det nye året! Jeg prøver å skaffe nye oppdrag i firmaet mitt også, men det er alltid rolige tider i januar, februar og mars. Har drevet en del kampanjer, men dårlig med napp. Jeg må selvsagt prøve å få andre typer oppdrag hos Lionbridge, de skrev at rekrutterings teamet ville ta kontakt med meg for å se på andre muligheter. Så krysser fingrene at det kan finnes andre stillinger som kan være aktuelle. Jeg kommer til å ta kontakt med NAV og få til et møte med en økonomisk rådgiver. Jeg trenger tips og råd hvordan vi skal komme oss gjennom dette. For med så mye mindre inntekt i mnd. vil vi slite. Jeg vil greie å holde betalingsavtalene mine,betale husleie og mat. Men jeg vil ikke greie å betale strøm, barnehage og andre utgifter. Jeg hadde gledet meg til et forholdsvis stabil start på året, jeg hadde jo planen klar. Nå vet jeg plutselig ikke hvordan vi skal greie oss. Den vonde klumpen er tilbake i magen. I natt sov jeg tre timer, ble bare liggende våken og tenke. Jeg liker trenden dårlig. :(

 • Share:

You Might Also Like

5 kommentarer

 1. Uff. Vet alt for godt hvordan det er å plutselig få økonomien på skakke. Her snøyt sjefen meg for arbeidstimer (jobba deltid som sesonghjelp) rett før jeg ble sjukemeldt pga svangerskap, noe som ødela fullstendig for både sjukepenger og foreldrepenger (gikk fra nesten 20 000 i mnd til litt under 7000 i måneden!), deretter havna sambo på arbeidsavklaring, og så var permisjonen min over og som nyutdanna uten rett på dagpenger pga for lav inntekt så gikk jeg flere måneder uten inntekt. Og vi kjøpte hus rett før jeg ble sjukemeldt. Heldigvis har foreldrene våre hjulpet oss masse, og jeg kom meg ut i full jobb, MEN det er litt over 1 måned igjen av prøvetida (håper jeg har gjort det bra!) og det er uansett bare et vikariat frem til juli 2014. Men den skulle visst bli forlenga... Så usikkerheten ligger her også, men må bare håpe og krysse fingra for at det ordner seg. Har hvertfall tjent nok til å ha rett på dagpenger i det minste denne gangen :p Håper det ordner seg der også! :) Men ikke glem at mannen din kan søke om å få dekket barnehageutgifter (blant annet) når han er i arbeidsavklaring og inntekta blir lav :)

  SvarSlett
 2. Hvorfor er han på AAP? Sykdom eller arbeidsledighet?

  SvarSlett
  Svar
  1. Han er syk, men han har heller ingen arbeidsgiver lengre...

   Slett
 3. Det positive i dette er at du ser det før det kommer, og planlegger å gjøre noe med det. Da er det mye enklere å håndtere dårlige tider. Stå på, du har gjort en veldig bra jobb hittil!

  SvarSlett
 4. Hvis han skal i tiltak har han krav på stønad til barnetilsyn. Det dekker ikke hele utgiften til bhg, men hjelper på. Han får også noen usle kroner i barnetillegg og kanskje teller det at han forsørger deg også. Fortsett sånn som du gjør nå. Ikke mist motet, men hold fokus og oversikt så skal du se det ordner seg til slutt! Lykke til!

  SvarSlett