Kjøp av sølv

By Kirkerotta - 22:10

Mannen min har noen rare julegave ønsker. Han ønsker seg rett og slett sølv.
Han er overbevist om at økonomien kommer til å kollapse, og at det eneste betalingsmiddelet som er verdt noe er sølv.

Jeg har ikke råd til å kjøpe så mye sølv, men jeg har kjøpt litt sølv til han.

Om det er god investering, det vet jeg ikke.Men det er jo lov å håpe at sølvprisene vil øke litt.

Når det gjelder resten av julegavene, så har jeg ikke startet enda. Har ikke så mange jeg skal kjøpe til, men det blir jo alltids noen gaver.
Blir nok rimelige gaver i år, utfordringen blir jo å finne disse gavene, hater julegave shopping.
Hater shopping generelt.

Kan vel si at det er en god egenskap når man sliter økonomisk.

 • Share:

You Might Also Like

6 kommentarer

 1. Som langtidsinvestering er ikke sølv noe bra. Sølv er rett og slett en ting som står der, ikke noe som skaper verdier eller gjør annet nyttig. Det er ikke engang sparepenger som gir renteinntekter. Dette i kontrast til for eksempel en bolig som man kan generere inntekter ved å leies ut. I det lange løp ser jeg ikke at sølv vil gi noe mer enn den generelle prisstigningen. Sølvprisene går opp og ned, så på kort sikt er det mulig å tjene penger på svingningene, men det er også fullt mulig å tape penger.

  Skal man kjøpe sølvtøy bør motivet være at man vil ha glede av tingene, og det kan absolutt være veldig dekorativt. Men det er et forbruk heller enn en investering.

  SvarSlett
 2. Tullball. Sølv er penger med evig mye lenger historie enn seddlene til banken. Noen kilo sølv hører med i safen til et velforberedt hjem.

  SvarSlett
 3. Når du vurderer om noe er en investering, spør deg selv: "Hvorfor skulle noen betale meg for å gjøre dette?" Hvis du ikke har et svar på det, så driver du med spekulasjon heller enn en investering.

  Når det gjelder bankinnskudd er svaret greit: Banken låner ut det meste av ditt innskudd til en høyere rente.

  Når det gjelder aksjeinvesteringer er svaret greit: Bedriften bruker aksjekapitalen din til å gjøre investeringer i utstyr som trengs for å skape verdier og tjene penger.

  Men det skurrer med gull og sølv som bare lagres. Hvorfor skulle folk betale deg for å lagre dine egne eiendeler?

  "Sølv er penger med evig mye lenger historie enn seddlene til banken"

  Økonomiske beslutninger bør baseres på dagens økonomi. Banksedler har forresten en lang historie de og, de var opprinnelig kvitteringer på at du hadde overlatt sølvet og gullet til det som tilsvarte banker den gang.

  "Noen kilo sølv hører med i safen til et velforberedt hjem."

  Ingenting galt med å ha sølv i hjemmet hvis du har glede av gjenstandene. Sølvbestikk er stas når man inviterer gjester. Sølvgjenstander er veldig dekorative. Kanskje du fascineres av det kunstneriske ved sølvmynter og sølvmedaljer. Men det blir feil hvis du kjøper sølv og en safe, og ikke gjør annet enn å putte sølvet i safen og lar det bli der uten egentlig å ha glede av det.

  SvarSlett
 4. Wow sier jeg bare!

  SvarSlett
 5. Jeg tror mannen din tar feil.
  Og spesielt når dere har så mye gjeld å rydde opp i - også vil han ha sølv??
  Hmm...enig i at det er et rart ønske.
  Ikke er det vel noen spesielt god investering heller tror jeg. Skummelt å spekulere i noe hvis verdi kun styres av hvor mange som er interessert, altså "hypen" rundt det. Bedre å investere i bedrifter som faktisk skaper noe det antas å være et faktisk behov for f.eks.

  SvarSlett
 6. Enig med Pengebingen her. Man må ha ledig investeringskapital før man i det hele tatt skal vurdere å investere i noe som kan tenkes å gå opp i pris i fremtiden. Og om dere i det hele tatt skal vurdere å investere i sølv og andre råvarer så bør dette være i en spareplan der aksjer og fond er min 95 % av investert kapital.

  På den annen side. Jeg har personlig tro på at råvarer i en lang tidshorisont kommer til å stige i pris. Men - det er en spekulasjon! :-)

  SvarSlett