Sparetiltak

By Kirkerotta - 08:58

Jeg må prøve å gjøre det jeg kan for å spare fremover.

Jeg vurderer sterkt å gi beskjed til Get at vi ikke lengre ønsker kanalpakker og TV, og også gi beskjed om det samme til NRK.
Veier frem og tilbake og lurer på om jeg skal gjøre det. Jeg er jo så avhengig av TV, og har en pc som er for dårlig til å kunne se TV på. (Den slår seg av når den jobber litt hardt)
Tenkte å vurdere noen dager til før jeg bestemmer meg, hadde vært så deilig å slippe lisens fra NRK og regning fra Get.

I tillegg har vi høy strømregning her.
Selv i sommer når vi ikke har brukt noe oppvarming er regningen høy. For å redusere strømmen må vi prøve å holde temperaturen nede her i vinter.
Tenker på å skaffe et sparedusjhode, og også tette rundt vinduene. Vet ikke hvor mye det vil utgjøre, men kanskje vi sparer noen få kroner i alle fall.

Vi skal bli flinkere til å lage mer mat fra bunnen av. Og handle inn mat en gang i uka. Tror det kommer til å hjelpe mye.

Noen andre grep man kan gjøre for spare litt penger i hverdagen? Kom gjerne med gode tips!

 • Share:

You Might Also Like

2 kommentarer

 1. Smarte ting du nevner her.
  I tillegg er jo det å droppe treningssenter og heller trene ute/hjemme noe som sparer mye, hvis man har sånt. Ta kollektivt, eller sykle/gå overalt for å slippe å ha bil. Koster oftest mest tid, men i noen perioder er kostnad i tid bedre enn i penger. Sett timere på panelovner! Ikke bruk tøretrommel, kjør fulle vaskemaskiner/oppvask maskiner. Som du sa, senk innetemperatur. Noen rom som ikke må varmes opp? I alle fall ikke hele døgnet?

  Det er masse småting! Hos oss har vi nå koblet alt av tv og media på styrte strømuttak, så alt er helt av om natta og når vi er på jobb. Sparer litt det også har jeg hørt.

  Lykke til, og takk for link til bloggen min :) Jeg skal følge din også!

  SvarSlett
 2. Eg anbefaler å gå gjennom alle utgiftene du har og tenke "trenger eg dette? Er det verd det?" Dette førte blandt anna til at eg sa opp TV-abbonementet for ei tid tilbake og eg har ikkje angra eitt sekund etterpå. TV-lisens og abbonement kosta meg fleire hundre kroner i månaden og eg syns ikkje det var verdt det. NRK er gratis på nett, eg betaler litt for TV2-sumo og streamer seriar frå gratissider om det er noko eg har lyst å sjå. Pengane du sparer kan du bruke på ein PC du kan sjå nett-TV på:)

  Andre tips: Eit par ullsokkar og ein genser er billigare varme enn å skru opp temperaturen i leiligheten. Mat er ein stor utgiftspost så kjøp billigmerker, ta med matpakke, lag mest mulig av maten frå bunnen av (eg baker f.eks brød sjølv), handle mykje og sjeldan og hald deg til handlelista, finn billige matvarer som gir mengde (f.eks diverse grønnsaker) og dropp saft og brus, vatn er godt og gratis.

  SvarSlett