Pengene flyr

By Kirkerotta - 13:58

Nå som jeg har et budsjett, så føles det som et nederlag hver gang vi må bruke litt ekstra penger som ikke var budsjettert for.
Parkering for eksempel, utrolig hvor mye som går til småbeløper. 20 kr her, 30 kr der... Blir jo mye i løpet av en mnd.

Matbudsjettet har som jeg snakket om fått seg en skikkelig knekk den også. Har planlagt dårlig, så nå var vi fri for morsmelkerstatning, nesten tom for bleier, tom for melk og har planlagt middagene dårlig.
Så i dag ble det en tur på butikken.

Kjenner jeg blir irritert på meg selv for at vi har planlagt så dårlig, men jeg regner med at det tar litt tid å få inn rutiner og greier å se hvor lenge f.eks en bleiepakke vil holde. For når jeg sjekket på fredag så syns jeg jo at jeg hadde ganske mye bleier og greit med morsmelkerstatning, men gikk jo tom i dag.
Budsjettet må vel kjøres inn....

Jeg må innrømme en ting. Jeg har meldt meg inn på treningssenter.

Så TV'en går ut, og så bruker jeg pengene på trening i stede. Kanskje ikke kjempe fornuftig, men jeg føler at helsa mi er såpass "skrall" etter fødslene. Så tror jeg faktisk må trene hvis jeg skal greie å holde tritt med jobb (begge jobbene mine), husarbeid og mine små.
Vet at det er gratis å gå tur, men det er faktisk noe jeg ikke kommer til å gjøre siden jeg misliker det så sterkt. Er også mørkeredd....

Men jeg tjener godt på ekstrajobben min om dagen, så føler at ting går bra. Har mange oppdrag i november, og venter fremdeles inn penger fra oppdrag i oktober. Har ikke regnet med noe av disse pengene i budsjettet, så dette blir ekstra som skal brukes til nedbetaling av gjeld.

Det er ellers ikke så mye å melde om herfra. Jeg er lettere til sinns enn på lenge. Føler at ting begynner å gå riktig vei, og at livet ser ganske lyst ut, tross alt!

Flere har spurt om de kan følge den andre bloggen min. Den andre bloggen min handler om slanking og trening, den er veldig personlig, men ikke anonym. Jeg ønsker derfor ikke å dele adressen her. Hvis det er noen som har veldig lyst å lese den så send meg en epost på kirkerotta@gmail.com så er det mulig jeg deler adressen. ;)
 • Share:

You Might Also Like

5 kommentarer

 1. Bytte ut TV-en med trening høres på meg veldig fornuftig ut. Lev livet istedet for å se på livet!

  SvarSlett
 2. Ja, jeg bruker alt for mye tid foran tven, og merker at tven lett blir barnevakt for 2 åringen... Så tror det bare kommer positive ting ut av å kutte tv'en. Blir litt trist å ikke få sett på tv i julen, men får finne noen julefilmer på Netflix å kose oss med.

  SvarSlett
 3. Trening fremfor Tv er 100% fornuftig!! Betyr jo at du har skjønt noe, at for å få plass til en ting i budsjettet må noe annet ut. Mulig treninger litt dyrere enn tv, men det tas igjen ved helseeffekten vil jeg tro. Gratulerer med et godt valg! :) Du får oppdatere oss på hvor fote du er på treningssentret da, for å få litt ekstra piff og ikke ende som støttemedlem!

  Jeg skulle ønske jeg klarte å kutte tv'n. Hadde det i tankene i sommer, da vi uansett ser veldig lite på tv. Rakk ikke effektuere før favorittseriene mine var tilbake på tv, så jeg tapte den kampen med meg selv. Den er sykt pasifiserende, i alle fall høst og vinter. Ulempen vår er at uansett om vi kaster tv ut så har vi kabelabonnement i fellesutgiftene, og kommer ikke unna å betale for det uansett. Og det å ikke bruke noe vi uansett må betale for...føles ikke så supert heller. Gjør det i hvertfall ikke lettere å kvitte seg med tv'n.

  Budsjett bruker iflg Dave Ramsey minst 3 mnd på å sette seg, og må stadig revideres i starten. Så fatt mot og fortsett å jobbe med rutinene. Leste også i bladet iForm at en det tar 30-90 dager før en vane/rutine setter seg. Så slikt tar tid. Man må bare ikke gi opp. Hjelper å være klar over at det er sånn.

  Parkering? Hvorfor så mye på parkering?

  SvarSlett
  Svar
  1. Tv og trening koster omtrent det samme. Eller TV koster litt mer, så sparer faktisk litt uansett.

   Her i byen jeg bor må man betale for parkering nesten overalt. Var på sykehuset en dag, og der kostet det å parkere. Når jeg skal trene koster det å parkere. (Men fant ut at jeg kan betale 6 kr timen som medlem av treningssenteret, så da blir det litt rimeligere enn det jeg har betalt hittil.)

   Skulle ønske det var mer gratisparkering rundt her. Når våren kommer skal jeg skaffe meg sykkel og sykle på senteret.

   Slett
  2. Var det jeg tenkte, sykkel må være tingen! Evt å parkere lenger unna enn nødvendig hvis det finne gratis kommunale plasser på ettermiddag osv, evt ved sentre.

   Slett