Deprimerende

By Kirkerotta - 10:11

Merker at depresjonen kommer snikende.

Oppdaget at fryseskapdøra hadde en glipp og kyllingekjøttdeigen som har ligget i den øverste skuffa hadde tint. To middager og to brød rett i søpla.
Det satte enda støkk i meg.

Jeg tror jeg greier å skaffe 40 kr til morsmelkserstatning, hadde 25 kr i lomma og så har jeg noen tomflasker jeg kan pante. Men thats it.

Føler meg som en dårlig mor. Tenker etter om jeg har gjort noen dårlig valg den siste uka, som kunne forhindret dette. Og jeg har jo det, jeg kjøpte kutt snop før helga, men jeg var jo 100% sikker på at jeg skulle jobbe og tjene penger på fredag.
Hadde jeg visst at begge oppdragene ville bli kansellert så hadde jeg spart den hundrelappen. Hodet mitt surrer.
Mannen er ikke i humør.

Ei venninne ringte i sta og lurte på om vi skulle treffes, hun hadde sett at de hadde tilbud på Burger King. Jeg hadde ikke hjerte til å si at jeg ikke ville bli med, selvsagt vil jeg treffe henne, men jeg må også fortelle henne i morgen at jeg ikke har råd til en brus en gang. Gjør meg egentlig ingenting, men samtidig er jeg voksen. ALLE har vel råd til en brus og en ti-kroners burger på Burger King?!

Nå baker jeg i det brød, sånn at vi har brødmat. Livet føles utrolig kjipt nå.

Har en følelse at jeg ikke skal komme ut av dette mørket på veldig veldig lenge, selv med et budsjett.


 • Share:

You Might Also Like

6 kommentarer

 1. Huff,jeg får virkelig vondt av deg og familien din, denne situasjonen er jo litt ekstrem,når det faktisk ikke er til mat på bordet nesten en gang. Og i og med at morsmelkerstatningen henger i en veldig tynn tråd så bør virkelig mannen slutte og bruke penger på røyk!
  Hadde du bodd i nærheten av meg skulle jeg komt bort med mat til deg og familien din, håper at situasjonen letter til helgen når lønnen kommer.
  Keep up the good work :))

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for gode tanker. Vi skal nok komme oss igjennom dette også.

   Slett
 2. Dette kommer du til å huske tilbake på med stolthet. Det gikk!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha! Ja, jeg håper at jeg kommer sterkere ut av dette.

   Slett
 3. Dere kommer gjennom det! Stå på!

  Men ja - mannen din røyker og du har ikke råd til morsmelkerstatning?!
  Den røyken skal kuttes fort som rakkern spør du meg.

  Og så må vel du innse at du ikke har 100% garanterte oppdrag - og bestemme deg for å bruke penger når du har fått de, heller enn på forhånd. Det er noe av det jeg synes er vanskeligst å snu om på, akkurat den tankegangen. Klarer det fortsatt bare halvveis. Men i deres situasjon er det jo ekstremt viktig at pengene går til rette ting, slik du nå opplever. Morsmelkerstatning er viktigere enn at du har lyst på godis. Godis bør vente til du har utført -og fått betalt - for oppdragene dine :) Det er et tips å ta med seg.

  Generelt handler det om å få hjernen til å krisemaksimere litt hele tiden, å risikovurdere ALT. Er det mulig at oppdragene avlyses? Ja selvsagt. Så å si at det var 100% sikkert er selvbedrag. Og bli føre var: "jeg er rimelig sikker på at jeg får penger inn fra oppdragene snart, men siden jeg ikke kan vite det 100% (!) så er det best å spare pengene vi har til det viktige frem til jeg har pengene i hånda". Da har du tatt situasjonen på forhånd, og det blir mindre krise hvis den oppstår.

  Jeg bare prøver å komme med tips ut i fra hva jeg leser. Det sies at privatøkonomi er 20% økonomi og 80% psykologi. Så det er mye å hente på å endre tankegang. Samtidig er det også det vanskeligste!

  Kommer ikke over at mannen din røyker opp morsmelkerstatningen...grrr...!
  Håper du får han med deg etterhvert - det er så mye lettere å være to som har skjønt det.

  Heier på deg, er stadig innom for å sjekke hvordan det gå. Føler virkelig med deg, men må gjenta at det står respekt av å ta tak i dette!!! Og jo, det er faktisk bare fornuftig av et voksent menneske å innse at man ikke har råd til å drikke brus ute. Uansett er brus mye dyrere enn vann. Så brus er en dyr vane. Tro meg, Onkel Skrue ville aldri betalt en tier for en brus, han hadde tatt et glass vann. Det er slik man blir Onkel Skrue ;) Treff venninnen din hjemme, eller gjør noe som ikke koster penger.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, enig at han bør kutte røyken. Han er heldigvis ingen storrøyker, men det går jo litt penger i løpet av en mnd.

   De siste pengene jeg brukte sist uke hadde jeg faktisk fått inn ved å selge noe. Jeg gikk over flere ganger i hodet om det var store sjanser for at oppdragene skulle bli kansellert. Jeg så for meg at det verste som kunne skje var at en av de kansellerte, sjansen for at begge to gjorde det var små.
   Tenkte ikke i det hele tatt på at JEG måtte kansellere. Så det var helt min feil!

   Takk for støtten, koselig å se at det er folk innom bloggen min å leser!

   Slett