You need a budget

By Kirkerotta - 08:16

Jeg har siden jeg begynte å blogge lett etter et bra program for å føre budsjett.
Har hittil brukt budsjettet som ligger hos Sparebank1 https://www2.sparebank1.no/nord-norge/verktoy-og-kundefordeler/verktoy/budsjettskjema/

Det har fungert greit så langt, og det er enkelt og oversiktlig.

Men så kom jeg over programmet You Need A Budget (YNAB) på internett og fant ut at dette ville jeg teste, både fordi det er et program og fordi man kan få en applikasjon på telefonen man kan bruke.

Ved første øyesyn virker programmet veldig omfattende, og det er mye å sette seg inn i.
Man får 34-dager til å teste programmet helt gratis, trenger ikke å registrere kortet sitt for å få lov å teste. Det er et stort pluss, for jeg liker ikke når jeg må registrere kortet mitt for å få lov å teste et produkt.
Programmet koster deretter $60 for PC/Mac.

Siden programmet er ganske omfattende, fant jeg ut at jeg måtte lære mer. YNAB har online, live, webinars som man kan delta på.
Jeg deltok på et i dag, og man får en rask og lett innføring i programmet. I tillegg kan man stille spørsmål til kurslederen.
På slutten av kurset trekker de også ut en heldig deltaker som får YNAB gratis! Dessverre ble ikke jeg den heldige vinner.

De har flere webinars, som tar for seg ulike deler av programmet. Jeg tok "Getting started with YNBA".
De har også webinars som omhandler kredittkort, variabel inntekt, hvordan få budsjettet til å fungere og et om det å starte på nytt.

Så hvis du har lyst å teste ut programmet sjekk ut http://www.youneedabudget.com og test det ut gratis.
Jeg kommer til å starte med å bruke det når jeg får lønn på fredag. YNBA sier nemlig at man ikke skal budsjettere penger man ikke har.
Altså skal jeg først lage budsjettet når jeg har pengene på konto. Blir spennende å teste det skikkelig ut, ser veldig bra ut så langt!

Noen andre som bruker dette fast som har lyst å fortelle litt om erfaringene og hva de syns? Er det verdt pengene?

 • Share:

You Might Also Like

8 kommentarer

 1. Hei. Takk for en fin blog!

  Jeg hadde fullstendig kaos i min egen privatøkonomi frem til i fjor sommer (forbruks-/kredittkort-lån på 190.000,-). Jeg satte meg ned en kveld for å forsøke å få litt kontroll på galskapen. Etter litt søking på nettet endte jeg opp med prøveversjonen av You Need a Budget (YNAB) som verktøy for å få en oversikt over hvor pengene mine ble av.

  YNAB gjør det utrolig lett å sette opp et budsjett og å kontroll på forbruket. Man kan sikkert få til mye av det samme med et vanlig regneark, men YNAB er lett, intuitivt og nesten morsomt å bruke. Blant de kommersielle verktøyene jeg har sett på er kanskje YNAB mest brukervennlig.

  Nå har jeg fått møkkagjelden min ned til 115.000,-, og satser på å bli kvitt alt før julen 2014. Jeg hadde ikke klart det uten YNAB.

  SvarSlett
 2. Hei Anonym! Tusen takk for kommentar! Så utrolig bra at YNAB har hjulpet deg så mye! Jeg håper at jeg også kan bruke dette for å få orden på rotet mitt.
  Blir spennende å starte opp neste uke! Skal prøve å sette meg inn i alt før den tid, og så starter jeg "fresh" på fredag med lønn og betaling av regninger.

  SvarSlett
 3. Et annet verktøy som har hjulpet meg er et gratis regneark som finnes her: http://www.vertex42.com/Calculators/debt-reduction-calculator.html

  Det regnearket er spesiallaget for snøballmetoden. Man legger inn gjelden man har og får se hvordan snøballen kommer til å rulle. Motiverende når man får konkrete datoer for når nedbetalinger er ferdig. :)

  SvarSlett
 4. Forresten, jeg oppgraderte YNAB i vinter fra versjon 3 til versjon 4 av YNAB. Etterpå fikk jeg en epost fra firmaet som lager YNAB hvor de sier at jeg gjerne kan gi bort min gamle lisens til noen som måtte ønske det.

  Versjon 3 har det aller meste som versjon 4. Så si fra dersom du ønsker en gratis lisens.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det hadde vært helt fantastisk hvis jeg kunne få den gamle lisensen din! Jeg har jo ikke råd til å kjøpe programmet akkurat nå, siden jeg har så mange regninger som jeg må komme ajour med.

   Regner med at det er en lisenskode eller noe, send det gjerne til meg på epost kirkerotta@gmail.com
   Da ville jeg blit kjempe glad og deg evig takknemelig! :)

   Slett
  2. Du har epost :)
   Lykke til. Husk at du må laste ned riktig versjon av YNAB for å bruke den.

   Slett
  3. Hei
   Vil også tipse om at på steam er det tilbud på YNAB 4 med gjevne mellomrom. Har sett det flere ganger til 75% rabat. Kjøpte det der selv.

   http://steamcommunity.com/app/227320

   Daniel

   Slett
 5. Jeg er YNAB frelst! Fantastisk program som er artig å bruke, gleder meg å sette meg ned for å lage budsjette vær måned. genialt at du kan føre regnskap over forbruke ditt. Slik at du alltid vet hvordan du ligger ann i forhold til budsjettet ditt. Når du kommer så langt at du kan følge regel 4. med en månedsbuffer. slik at du lever på forje måneds lønn ,slipper du å planlegge når hvilke regninger skal betales. Det er så deilig!

  Deilig å endelig ha full kontroll!

  Daniel

  SvarSlett