Noen som har noen innspill?

By Kirkerotta - 01:02

Jeg har en liten bunke med småregninger og noen purringer. (Bl.a NRK lisens, strømregning osv)
Totalt er summen på litt over 6000 kr.

Jeg forespurte Mastercard og Diners om en betalingsavtale, men de ville ha over 2000 kr denne mnd. og neste mnd. for å komme ajour.
Jeg er fristet til å la disse to kortene gå til inkasso, og så få en betalingsavtale på et lavere beløp hos inkassobyrået. På den måten vil aldri disse to kortene bli åpnet igjen og jeg kan bruke 4000 kr denne mnd. på å komme ajour med regningene jeg har liggende. (Tror jeg skal greie å dekke de siste 2000 kr på noen oppdrag jeg har fremover)
Tror det er så lite som skal til for å få vekk den lille bunken med purringer jeg har her nå.

Hva ville dere gjort?

Er jeg helt på jordet ang. Mastercard og Diners? Er det dumt å legge disse på vent og bare la de gå til inkasso?
Mastercard og Diners card ville ikke gi meg noe lavere beløp å betale per mnd. De vil jo bare at jeg skal komme ajour sånn at de kan få åpnet kortet mitt igjen sikkert. (Men jeg har sagt i fra til de at jeg ønsker å stenge kortene for godt og for alltid)

 • Share:

You Might Also Like

2 kommentarer

 1. Når er jeg blant de siste personene på denne jord som skal gi økonomiske råd. Jeg har vært en vandrende økonomisk katastrofe. Så strengt tatt bør du gjøre motsatt av alt jeg sier :)

  Jeg hadde flere kredittkort, forbrukslån, kontokreditt, u name it. Det hele var ganske uoversiktlig. Jeg betalte stort sett minimumsbeløp på hver regning, og dersom jeg betalte inn litt ekstra på f.eks. kontokreditt, så endte jeg med å måtte ta ut igjen beløpet på slutten av måneden.

  Jeg tok til slutt kontakt med en leverandør av forbrukslån (Santander) og spurte om jeg kunne samle alle lån hos dem. Jeg var dønn ærlig og forklarte dem min situasjon. Jeg sendte en liste over all drittgjeld jeg hadde til Santander, og de hjalp meg å innfri de gamle lånene. De gav meg en nedbetalingsplan over 4 år med månedsbeløp som jeg fint klarer å leve med. Renten var også mye bedre enn de forferdelige kredittkortene jeg hadde tidligere.

  Men det dummeste man kan gjøre er å ikke gjøre noen ting. Problemer man utsetter blir bare mye større.

  SvarSlett
 2. Jeg har dessverre alt for mye lån til å få refinansiert det, og jeg har heller ikke leilighet/hus som banken kan ta sikkerhet i.
  Skulle gjerne refinansiert, for da hadde jeg sikkert spart mange tusen per mnd.

  Jeg har tatt tak i sakene, og håper at jeg på sikt kan få fullkontroll og få betalt ned tullegjelda.

  SvarSlett