Gleder meg til fredag

By Kirkerotta - 10:38

På fredag kommer den etterlengta lønn, godt når den kommer, men like skuffende hver gang at den bare forsvinner ut i intet.

Denne gangen gleder jeg meg til å få den, og til å betale regningene jeg har liggende. Jeg har kontroll! Lønna mi rekker ikke til alle regningene, men jeg har en plan denne gangen.

Jeg vet hvor mye jeg må sette til side til mat denne gangen. Jeg vet hvor mange regninger jeg har. Jeg har tatt tak i alle spøkelsene som har dukket opp, og jeg føler selv at jeg er sjefen. Og ikke minst, jeg har hentet posten hver eneste dag denne mnd. og åpnet ALLE brevene! Stolt av meg selv.

Jeg tar utgangspunktet i lønna til meg og mannen og barnetrygd. Jeg har flere oppdrag i oktober/november, men disse legger jeg ikke inn i budsjettet før pengene er på konto.
Denne gangen skal pengene rekke frem til neste lønn, det er målet mitt. Jeg orker ikke å måtte lete i bukselommer og skuffer etter småpenger og pante flasker for å ha mat på slutten av mnd.
Jeg skal kontrollere situasjonen, den skal ikke kontrollere meg!

 • Share:

You Might Also Like

7 kommentarer

 1. Hei,
  Jeg bare lurer på noen ting og håper du kan svare meg for å bli litt bedre kjent med deg.
  Hvor gammel er du?
  Hvor gammel er barna dine?
  Hva jobber du med siden du venter på oppdrag?

  SvarSlett
  Svar
  1. Har ikke lyst å bli gjenkjent, men jeg er i 30 årene. Har to barn under 2 år. Jobber fulltid, men tar på meg freelance oppdrag på fritiden. Fordi det er noe jeg liker å drive med og fordi der gir ekstra inntekt.

   Slett
 2. Hm, jeg trodde du kanskje var yngre på måten du skriver på, sånn i forhold til for eksempel Sparepiken og Pengebingen mener jeg. Men dette er ikke noe krast ment, men jeg bare lurer, hvorfor valgte dere å få barn og spesielt så tett med tanke på den økonomiske situasjonen deres? Tenkte dere aldri at dere skulle rydde opp litt først før dere fikk med barn som koster mye penger inn i bildet? Men du skal ha all ære for at du har tatt tak i det nå. Jobber selv med økonomi og vet mye om regninger-purring-inkassogangen så vet at det er mye å sette seg inn i.

  SvarSlett
  Svar
  1. Mulig jeg virker veldig umoden i måten jeg skriver på, men det er bare sånn jeg skriver.

   Veien vår for å få barn har vært veldig lang. Etter maaange år fikk vi nr. 1 med prøverør. Hadde fått beskjed at vi ikke kunne få barn på vanlig måte, og sjokket var stort når jeg var gravid igjen. Abort var aldri noe alternativ. Tok meg mange mnd. å glede meg over graviditeten, men jeg fast bestemt på at dette skulle vi greie, uansett!

   Slett
 3. Neimen kjære vene anonym. Hvorfor stiller du disse usaklige spørsmålene her? Trodde hun var yngre pga måten hun skriver på? Hun er jo nybegynner når det gjelder både blogg og økonomi,og jeg synes hun skriver lett og ledig, samtidig som hun er utrolig flink til og oppdatere! Jeg blir hvertfall inspirert underveis av at du skriver og jeg GLEDER MEG til å se fremgangen hennes :-)
  Når det gjelder spørsmålet om hvorfor hun får barn når økonomien er så dårlig, så føler jeg at det kanskje går litt hånd i hånd, at man brått får verre økonomi når man får barn,da dette ofte koster MYE og ha, i forhold til om man bare er to voksne.
  Jeg gleder meg over denne bloggen, elsker økonomiblogger, og selv om jeg ikke har mye kredittgjeld selv, så har jeg MYE annen gjeld (boliglån,aksjelån,billån) og har nok og ta tak i selv...OG jeg venter min førstefødte om 1,5 mnd,så ser for meg at jeg vil få mye utbytte av og lese denne bloggen.
  Igjen- KEEP UP THE GOOD WORK GIRL :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for hyggelig kommentar og støtte. Godt å høre at noen liker bloggen min, og har glede av å lese om mine mange feiltrinn.

   Så spennende at du snart skal bli mamma! Gled deg, det er den største gleden her på jord! Jeg elsker barna over alt på jord, og de får alt de trenger og masse kjærlighet fra oss selv om vi har dårlig råd!

   Slett
 4. Det er ikke lett å holde styr på hus, småbarn, fulltidsjobb, blogging og økonomi. Jeg syns du gjør en kjempejobb! Gleder meg til å lese om fremgangen din :)

  SvarSlett