Et skritt frem og ti tilbake

By Kirkerotta - 12:35

Det er sånn det føles i dag.

Gikk rakrygget og hentet posten i dag, som vanlig skulle jeg åpne posten. Bare tre brev der i dag.
Jeg hadde besøk, så jeg åpnet brevene raskt på kjøkkenet, to mindre regninger og en litt verre. Brevet var fra Lindorff og overskriften sa:
"Melding om sendt forliksklage". 
Beløpet var på over 12 000 kr, og jeg kjente at det gikk kaldt nedover ryggen, mulig jeg kaldsvetta. Forta meg i alle fall å gjemme brevet i bunken med regninger og latet som ingenting ovenfor gjesten.
Jeg ville bare legge meg ned å gråte...

Følte jeg hadde kontroll og så plutselig dukket dette opp...

Hele greia satte en demper på kvelden. Prøvde å tenke om det var en nedbetalingsplan jeg ikke hadde overholdt, men kommer vel frem til at det er en regning jeg skulle betalt (en nedbetalingsplan) i september som jeg har glemt. Eller rettere sagt, jeg har ikke fått brevet fra Lindorff med mnd. innbetaling.
Saken lå å kværnet i bakhodet mitt hele kvelden, grusom følsele og stor klump i magen.

Men nå er gjesten reist og jeg fikk tid å se på regningen igjen.
Det står at de har lagt ned en påstand om at jeg må betale ned hele beløpet innen 14 dager.
Men så står det litt lengre ned på siden at saken kan løses ved at jeg betaler hele beløpet til dem, evt. kan jeg ta kontakt for en avdragsordning.

Så nå må jeg vente til i morgen og ringe Lindorff og høre hva slags muligheter jeg har for en avdragsordning, evt. høre hvorfor jeg ikke fikk regningen fra dem denne mnd.
Kjenner jeg er litt lettet, men følte som et stort tilbakeskritt når jeg så regningen med en gang.

Her prøver jeg så godt jeg kan å rydde opp, men så dukker det stadig opp flere spøkelser som jeg trodde jeg hadde kontroll på.

Når det gjelder konvolutten for mat denne uka så har den blitt litt amputert.
For det første hadde vi bare lagt 750 kr i konvolutten, pluss litt som var igjen fra sist uke. Det skulle være 1000 kr pluss det fra forrige uke.
Så nå når konvolutten var nesten tom måtte jeg bruke fra kortet mitt. Fremdeles er vi innenfor budsjett, men jeg føler jeg har mistet litt kontroll.
Satser på at vi får lagt riktig beløp i konvolutten på onsdag, og at vi slipper å tulle med kort neste uke. Det viktigste er at vi holder budsjettet, og det har vi heldigvis greid.

 • Share:

You Might Also Like

2 kommentarer

 1. Jeg får helt vondt av deg og det du går gjennom.... Det er ikke mange mnd siden det var meg... den følelsen er helt forferdelig.

  Jeg håper du får svar på problemet i morgen. Jeg fant ut i dag at du kan logge deg inn på Lindorff med bank id - der kan du se oversikt over krav, merknader skrevet av de osv... Kanskje du kan gjøre det om du får en våken natt, selv om jeg håper at du klarer å sove :)

  SvarSlett
 2. Hold ut med spøkelsene, de blir mindre skumle av å komme frem i lyset. Og tilslutt er det tomt for dem :) En av tingene jeg gjorde i starten var å lage en liste over alle kreditorene med forfallsdato, slik at jeg skulle være helt sikker på å oppdage om det manglet en regning. Skriv opp den vanlige forfallsdatoen, og kommer det innenfor en uke før den datoen og du ikke har fått regningen, så kommer den antagelig ikke. Da kan du ringe å spørre hvor det blir av den. Eller, som jeg gjorde, skriv ned KID, kontonr og beløp ihht avbetalingsplan, så kan du betale uavhengig av om de har husket å sende deg faktura eller ikke.

  Masse lykke til, du kommer til å komme gjennom dette!

  SvarSlett